I-çekirdek
I-core
- Tez No: 185578
- Danışmanlar: DOÇ.DR. KAMİL DEMİRCİ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: I-yakınsaklık, I*-yakınsaklık, I-alt ve üst limit, I-çekirdek, I-convergence, I*-convergence, I-limit superior and inferior, I-core
- Yıl: 2006
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ondokuz Mayıs Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 56
Özet
Bu yüksek lisans tezi üç bölümden oluşmaktadır.Birinci bölüm, giriş için ayrılmıştır.kinci bölümde; statistiksel yakınsaklık, A-istatistiksel yakınsaklık ve µ -istatistiksel yakınsaklık kavramları tanıtılıp, bunlarla ilgili bazı temel sonuçlarhatırlatılmıştır.Üçüncü bölümde, kümelerin ideal ve filtre kavramları ve I-yakınsaklık kavramıtanıtılmıştır. Ayrıca I-yakınsaklığın, yakınsaklığın bazı genel aksiyomları sağlayıpsağlamadığı gösterilmiştir ve I-yakınsaklığın temel aritmetik özellikleri verilmiştir. I-yakınsaklık ve I*-yakınsaklığın denk olması için gerekli ve yeterli koşullar verilmiştir.Daha sonra, I-alt ve üst limit kavramları tanıtılıp, bu kavramlarla ilgili bazı temelteoremler ispatlanmıştır.Son olarak; toplanabilir bir A matrisi üzerindeki, sınırlı her x dizisi için x in I-çekirdeği Ax dönüşüm dizisinin Knopp çekirdeğini içermesi için gerekli koşullarverilmiştir.
Özet (Çeviri)
This thesis consists of three chapter.The first chapter has been devoted to the introduction.In the secand chapter, the concepts of statistical convergence, A-statisticalconvergence and µ -statistical convergence have been recalled and some base resultsconcering these concepts have been considered.In the third chapter, the concepts of an ideal and fitler of sets and the concept of I-convergence have been introduced. Also, the concept of I-convergence satisfies someusual axioms of convergence have been showed and fundamental arithmeticalproperties of I-convergence have been given. Necessary and sufficient conditions havebeen given for equivalence of I-convergence and I*-convergence. And then, theconcepts of I-limit superior and inferior have been introduced and some base theoremsconcering these concepts have been provided.Finally, necessary conditions on a summability A matrix so that the Knopp core ofAx is contained in the I-core of x for every bounded x have been given.