Looking through the printmaking; Site specific screenprint
Bir baskı incelemsi: Mekana özgü ipekbaskı
- Tez No: 186443
- Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. ALEXANDER DJİKİA
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Güzel Sanatlar, Fine Arts
- Anahtar Kelimeler: pek Baskı, Yüz, Yüzey, Screen-printing, Face, Surface
- Yıl: 2006
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Güzel Sanatlar Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 93
Özet
Bu çalışmanın amacı, yüzey ve imaj arasındaki ilişkiyi ortaya çıkarmaktır. Yüzeyin imajalgılamasını nasıl etkilediğini, yüz çizgilerimin oluşturduğu imajın yüzeyi nasıl etkilediğiaraştırılmıştır. pek baskı ile üretilen işlerimde yüzeyin imajın bir parçası olduğu, aynızamanda imajın da yüzeyin parçası olduğu anlatılmıştır. Bu çalışma için yapılan bütün işlerdeimaj ve yüzey etkileşimini ortaya çıkarmak istenmektedir. Görünmez destek olan yüzeygörünür kılınmıştır. Bu çalışmada, ?yüzey? ve ?yüz? terimleri incelendikten sonra, buçalışmanın kapsamı içinde üretilen sanat eserleri betimlenmiştir.
Özet (Çeviri)
The aim of this study is to explore the possibilities of how the surface of the backgroundaffects the foreground, which is the image of my face. When viewing an image produced bythe printmaking process it can be seen that while surface is a part of the image, reciprocally,the image becomes a part of the surface. The projects I have conceived and implemented werebased on exploring this phenomenon of the reciprocal interaction of image and canvas. Theinvisible support of the surface becomes visible. The reading of the art works is asbackground to the study, such as concepts of face, as in the face does not belong to the body,and surface as in the oscillation between beneath and above. Finally, I will discuss my screenprints in terms of techniques and especially, of the aforementioned concepts of Face andSurface.