2000-2005 arası Türkiye'de televizyon dizilerinde kullanılan müziğin genç izleyicilere etkileri
Effect of serials music to the young spectator in Turkey between 2000 and 2005
  1. Tez No: 187109
  2. Yazar: NURAL İMİK
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. MUSTAFA YAĞBASAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Radyo-Televizyon, İletişim Bilimleri, Radio and Television, Communication Sciences
  6. Anahtar Kelimeler: Dizi Film, Müzik, Film Müziği, Serials, Music, Film Music
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Fırat Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Radyo Televizyon ve Sinema Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 122
Özet
IÖZETYüksek Lisans Tezi2000-2005 ARASI TÜRK YE'DE TELEV ZYON D Z LER NDE KULLANILANMÜZ Ğ N GENÇ ZLEY C LERE ETK LERNural M KFırat ÜniversitesiSosyal Bilimler EnstitüsüRadyo-TV Ve Sinema Anabilim Dalı2006; Sayfa: X+ 119Müzik, insanları derinden etkileyen sanat dallarından biridir. Çoğu zaman kelimelerile ifade edilemeyen duygu ve düşünceler, müzik ile ifade edilmeye çalışılmıştır.Müziğin bu sihirli gücünden sinema da faydalanmak istemiştir. Sinemanın doğduğu ilkyıllarda karşımıza çıkan film ve müzik ilişkisi zaman içerisinde gelişmiştir. Sinemanınyanı sıra, televizyon programlarında da müzik kullanımı yaygınlaşmıştır. Buprogramların en önemlilerinden biri de dizi filmlerdir.Bu tez çalışmasında, televizyon dizilerinde kullanılan müziklerin genç izleyicilereetkisi tespit edilmeye çalışılmıştır. Kullanılan anket yöntemi ile genel olarak gençizleyicilerin televizyon dizilerinde yer alan müzikten etkilendiği ve başarılı bir dizifilmin, filmde kullanılan diğer öğeler ve müziğin uyum içerisinde olmasıyla eldeedileceği sonuçlarına ulaşılmıştır.
Özet (Çeviri)
IISUMMARYMaster ThesisTHE EFFECT OF SER ALS MUSIC TO THE YOUNG SPECTATOR INTURKEY BETWEEN 2000 AND 2005Nural M KFirat UniversitySocial Sciences InstituteRadio-TV and Cinema Main Branch2006; Page: X + 119Music is one part of the art division that acts people. Music can express emotion andargument that couldn?t express with words. Cinema wanted to benefit from this magicalability of music. The relationship music and film have been developed since cinemawas born. Besides cinema, using of music has been common in television program. Oneimportant of this television programs is serials.In this study, it was investigation the effect of serials music on young spectator. Itwas found that young spectator was affected music in serials and It should be harmonybetween film elements and film music for successful serials.