Yaşar Kemal'in romanlarında sosyal ilişkiler açısından şahıs kadrosu
Caracters in Yaşar Kemal's novels according to social relations
- Tez No: 187133
- Danışmanlar: PROF.DR. İBRAHİM KAVAZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Türk Dili ve Edebiyatı, Turkish Language and Literature
- Anahtar Kelimeler: Yaşar Kemal, Çukurova, ideolojik konular, Yaşar Kemal, Çukurova, ideologyk subjects
- Yıl: 2006
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Fırat Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 159
Özet
YÜKSEK LİSANS TEZİYAŞAR KEMAL'İN ROMANLARINDA SOSYAL İLİŞKİLER AÇISINDANŞAHIS KADROSUHatice (KATAR) BOLATFIRAT ÜNİVERSİTESİ SOYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜTÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ANABİLİM DALI2006, Sayfa: VI+153Yaşar Kemal, küçük yaşlardan itibaren edebiyatla ilgilenmiştir. Edebiyathayatına şiirle başlamıştır. Hikaye, roman, röportaj türlerinde de eserler vermiştir. Asılününü romanlarıyla kazanmıştır.Yaşar Kemal, Çukurova yöresinde yetişmiş; eserlerinde de daha çok Çukurovabölgesini ve bu bölgenin insanını anlatmıştır.Yaşar Kemal, eserlerinde ideolojik konuları işlemiştir. Romanlarında, daha çok,sömürenlerle sömürülenlerin ilişkilerini ele almıştır. Ayrıca değişim konusu üzerine deromanlar yazmıştır.Betimlemeleri çokça kullanmıştır. Genellikle sözü çok uzatmış, bu nedenleeleştirilmiştir.Yaşar Kemal'in eserleri birçok dile çevrilmiştir. Dünya çapında üne kavuşmuşbir yazardır.
Özet (Çeviri)
MASTER THESISTHE CARACTERS IN YAŞAR KEMAL?S NOVELS ACCORDING TOSOCIAL RELATIONSHatice (KATAR) BOLATTHE UNIVERCITY OF FIRAT SOCIAL SCIENTISTS INSTITUTETURKISH LITERATURE DEPARTMENT2006, Page: VI+153Yaşar Kemal has been interested in literature since he was child. He started hisliterarure life with poem. Then he has written many stories, novels and reports. He hasbeen succesfull with his novels.Yaşar Kemal, grew up in Çukurova. He has written Çukurova and the caractersof Çukurova aera in his signs.Yaşar Kemal has told about ideologyk subjects in his signs. He mostly explainedrelations between explorers and coloneis. In addition to he has written novels aboutchancing.He used many descriptions. He has used details very much in his novels. So hehas been criticized.Yaşar Kemal?s signs were translated in a lot of langueges. He is one of thefamous writers in the world.