Örgütsel güvenin örgüt iklimine etkisi; Gaziantep sanayi işletmelerinde bir uygulama
The Effect of organizational trust on organizational climate; A case study in industrial companies of Gaziantep
  1. Tez No: 188097
  2. Yazar: ÖZLEM YAŞAR
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. MUHSİN HALİS
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Örgüt, Güven, Örgütsel güven, Örgüt iklimi, Organization, Trust, Organizational trust, Organizational climate
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gaziantep Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 98
Özet
ÖZETÖRGÜTSEL GÜVENİN ÖRGÜT İKLİMİNE ETKİSİ; GAZİANTEP SANAYİİŞLETMELERİNDE BİR UYGULAMAYAŞAR, ÖzlemYüksek Lisans Tezi, İşletme Anabilim DalıTez Danışmanı: Doç. Dr. Muhsin HALİSTemmuz 2005, 90 sayfaÖrgütsel güven ve örgüt iklimi kavramları işgörenlerin motivasyon ve performansdüzeylerinin iyileştirilmesi, örgüte karşı bağlılık oluşturularak örgüt amaçlarınınbenimsenmesi ve bu durum sonucunda örgütsel verimliliğin sağlanmasında oldukça önemlibir role sahiptir. Örgütsel güven olgusu işgörenlerin örgütün sağladığı desteğe ilişkin algılarıve üstlerine duydukları inanç olarak tanımlanmaktadır. Örgüt iklimi ise örgütün özellikleri vebu özelliklerin işgören davranışı üzerindeki etkisidir. Bu bağlamda bu çalışmanın amacıörgütsel güven ve örgüt iklimi kavramlarını tanımlayarak örgütsel güven faktörlerinin örgütiklimi faktörleri üzerindeki etkisini istatistiksel analizler yardımıyla incelemektir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACTTHE EFFECT OF ORGANIZATIONAL TRUST ON ORGANIZATIONALCLIMATE; A CASE STUDY IN INDUSTRIAL COMPANİES OF GAZİANTEPYAŞAR, ÖzlemM.A. Thesis, Department of Business AdministrationSupervisor: Assoc. Prof. Dr. Muhsin HALİSJune 2005, 90 pagesThe concept of organizational trust and organizational climate play an important role inobtaining organizational productivity by improving the motivation and performance levels ofemployees, constructing organizational commitment, and sharing organizational goals. Thefact of organizational turst is defined as the perception of employess about the supportprovided by organization and the degree of confidence they feel to their supervisor.Organizational climate is the characteristics of the organization and its effects on the behaviorof employees. In this context, the aim of the study is to define the concepts of organizationalclimate and organizational trust and to investigate the effect of organizational trust factors onthe organizational climate factors by using statistical analysises.