Balıkesir Halkevi çalışmaları ve Kaynak dergisinin sistematik indeksi
Study of Balıkesir Halkevi and the systematic index of Kaynak dergisi
- Tez No: 190390
- Danışmanlar: PROF. DR. ALİ DUYMAZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Halk Bilimi (Folklor), Türk Dili ve Edebiyatı, Folklore, Turkish Language and Literature
- Anahtar Kelimeler: Halkevleri, Balıkesir, Kaynak dergisi, Halkbilimi, İnkılap, People?s Houses, Balıkesir, Kaynak dergisi, Halkbilimi, Revolition
- Yıl: 2004
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Balıkesir Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 208
Özet
Balıkesir Halkevi, 1933-1950 yılları arasında Balıkesir'in sosyal ve kültürelyaşamının önemli bir parçasıdır. Balıkesir Halkevi, faaliyette olduğu dönem boyuncaBalıkesir'e seçkin bir şehir olma özelliği kazandırmıştır.Bu çalışmada, Balıkesir Halkevi ve onun yayın kolu olan Kaynak dergisiincelenmiştir. Çalışmanın etraflıca anlaşılabilmesi için halkevleri ile ilgili genel bilgilerde çalışmaya eklenmiştir.Çalışmanın asıl kısmını, Kaynak dergisindeki yazıların konularına göre tasnifioluşturmaktadır.Bu çalışmanın amacı Balıkesir Halkevi'nin yapmış olduğu çalışmaları veetkinlikleri incelemek ve onun yayın kolu olan Kaynak dergisinin sistematik indeksinihazırlamaktır.
Özet (Çeviri)
Balıkesir Halkevi played an important vole in our city?s social and cultural lifein 1933-1950. Balıkesir Halkevi also helped our city to be a distinguished citythroughout the years that it was active.In this study, Balıkesir Halkevi and its publishing media called ?Kaynak dergisi?have been carefully studied.General information on Halkevi has also been added to this study in order to beclearly understood.The main part of this work consists of the classification according to thecontents in the magazine called ?Kaynak?.The main goal of this study is to investigate the studies and activities whichBalıkesir Halkevi has done and to prepare the systematic index of Kaynak dergisi whichis an organ of Balıkesir Halkevi.