Kurumsal bilgi sistemlerinin karar vermeyi destekleyici özellikleri ve bir uygulama
The decision support charecteristics of enterprise resource planning and an application
- Tez No: 190978
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MEHMET AYTEKİN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Kurumsal Bilgi Sistemleri (ERP), Yönetim, Karar Verme, Enterprise Resource Planning, Management, Decision Support
- Yıl: 2006
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Gaziantep Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 86
Özet
Bu çalışmada; genel olarak kurumsal bilgi sistemlerinin (ERP) kararvermeyi destekleyici özellikleri, Türkiye'deki 50 işletmede anket tekniği kullanılarakincelenmiştir. Bu kapsamda işletmelerin kullandığı kurumsal bilgi sistemlerindekikarar vermeyi destekleyici özelliklerin mevcut durumu ile olması gereken özellikleritespit edilmiştir. Sonra bu sistemlerde karar vermeyi destekleyen özelliklerin mevcutdurumu ile olması gereken özellikler; firma farklılıkları, kullanım süresi ve anketecevap verenlerin pozisyonları dikkate alınarak analiz edilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this study; the decision support characteristics of enterprise resourceplanning systems have been investigated by analyzing data obtained from 50 firms inTurkey. For this purpose, the decision support characteristics present in the enterpriseresource planning systems and the features which are required are identified. Thenregarding the present situation of the decision support characteristics at enterpriseresource planning systems and the features needed, the differences based on the firmsinvolved, the duration of use, and the position of the people who participated in thisstudy have been analyzed.