Örgütsel güvenin perfomans üzerindeki etkisi ve bankacılık sektöründe bir uygulama
The Effect of organizational trust on performance and an application in banking system
  1. Tez No: 190980
  2. Yazar: OSMAN TOPRAK
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. MEHMET AYTEKİN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Örgütsel güven, Adalet, Performans, Yöneticiye güven, Bankacılık sistemi, Oraganizational trust, Justice, Performance, Trust for employer, Banking system
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gaziantep Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 86
Özet
iÖZETÖRGÜTSEL GÜVENİN PERFORMANS ÜZERİNDEKİ ETKİSİVE BANKACILIK SEKTÖRÜNDE BİR UYGULAMATOPRAK,OsmanYüksek Lisans Tezi, İşletme Ana Bilim DalıTez Danışmanı: Yrd. Doç. Dr. Mehmet AYTEKİNKasım 2006, 76 sayfaÖrgütsel güven ve örgütsel adalet kavramları işgörenlerin motivasyon veperformans düzeylerinin iyileştirilmesi, örgüte karşı bağlılık oluşturularak örgütamaçlarının benimsenmesi ve bu durum sonucunda örgütsel verimliliğinsağlanmasında oldukça önemli bir role sahiptir. Bu çalışmada; örgütsel güven,yöneticiye güven ve örgütsel adaletin çalışanların kişisel performansına etkisi ilebankacılık sektöründeki etkisi anket tekniği kullanılarak incelenmiştir. Bu kapsamdaGaziantep de faaliyet gösteren özel bankalardan elde edilen veriler istatistiksel olarakanaliz edilmiştir.
Özet (Çeviri)
iiABSTRACTTHE EFFECT OF ORGANİZATİONAL TRUST ON PERFORMANCE AND ANAPPLICATION İN BANKİNG SYSTEMTOPRAK,OsmanM. A. Thesis, Depertment of ManegementSupervisor: Assoc. Prof. Dr. Mehmet AYTEKİNNovember 2006, 76 pagesThe concept of organizational trust and organizational justice play an important role in obtainingorganizational productivity by improving the motivation and performance levels of employees,constructing organizational commitment, and sharing organizational goals. In this study;organizational trust, trust for employer and the effect of organizational justice on employees inbanking sector has been investigated. For this purpose, data obtained fom private banks which arestiuated on Gaziantep is analyzed using statistical techniques.