Türkiye'de avrupa birliği sürecine uygun olarak yürütülen spor alanındaki hukuki ve kurumsal değişikliklere ilişkin tutumların değerlendirilmesi
The evaluaton of the attitudes related to the legal and institutional changes in the field of sports carried out in accordance with the european union process in turkey
- Tez No: 194885
- Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. YUSUF CAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Spor, Sports
- Anahtar Kelimeler: Avrupa Birliği ve Spor, Türkiye'de Spor, Spor Hukuku, Spor Kuruluşları, Sportif beklentiler, European Union and Sport, Sports in Turkey, Sports Law, Sports Associations, Sportive Expectations
- Yıl: 2007
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Erciyes Üniversitesi
- Enstitü: Sağlık Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 82
Özet
IVTÜRK YE'DE AVRUPA B RL Ğ SÜREC NE UYGUN OLARAKYÜRÜTÜLEN SPOR ALANINDAK HUKUK VE KURUMSALDEĞ Ş KL KLERE L ŞK N TUTUMLARIN DEĞERLEND R LMESÖZETBu çalışma, Türkiye'de Avrupa Birliğine uygun olarak yürütülen spor alanındaki hukuki vekurumsal değişikliklere ilişkin tutumların değerlendirilmesi amacıyla ele alınmıştır.Çalışmaya tesadüfû yöntemle seçilen toplam 150 spor yöneticisi katılmıştır. Araştırmada eldeedilen veriler bilgisayar ortamında frekans dağılımları ve anlamlılık düzeyleri açısından analizedilmiştir.Araştırmada elde edilen sonuçlara göre, anket sorularına verilen cevapların frekansdağılımlarında spor yönetiminde yeniden yapılanma çalışmalarının yeterli görülmediğianlaşılmıştır. Ayrıca Avrupa birliği sürecinin sporun gelişimine katkısı, sporla ilgili kurumsaldeğişikliklerin yeterliliği, sporla ilgili yasal düzenlemelerin yeterliliği ve sporla ilgili hizmet vefaaliyetlerin yeterliliği konularında verilen cevaplarda cinsiyet, yaş, eğitim düzeyi ve çalışılankurum açısından anlamlı bir fark bulunamamıştır.
Özet (Çeviri)
VTHE EVALUATON OF THE ATTITUDES RELATED TO THE LEGAL ANDINSTITUTIONAL CHANGES IN THE FIELD OF SPORTS CARRIED OUTIN ACCORDANCE WITH THE EUROPEAN UNION PROCESS INTURKEYABSTRACTThis study is dealt with in order to evaluate the attitudes related to the legal andinstitutional changes in the field of sports carried out in accordance with the EuropeanUnion process in Turkey.Randomly chosen 150 sports manager participated in this study. The gained data in theresearch are analyzed in terms of frequency distribution and meaningfulness levels withthe help of computer.According to the research results it is observed in the frequency distribution of thesurvey question answers that the reconstruction attempts in sports management aren?tadequate. In addition to that in the answers to the questions including the benefits of theEuropean Union process to the sports development, the adequacy of the institutionalchanges, legal revisions and services and activities in sports, no considerable differenceis found in terms of sex, age, education level and institution of the participants.