Access control and time attendance systems with PC assistance
PC destekli geçiş kontrol sistemi
  1. Tez No: 198689
  2. Yazar: AMİRA TANDİROVİÇ GÜRSEL
  3. Danışmanlar: PROF.DR. MUSTAFA SADETTİN ÖZYAZICI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Computer Engineering and Computer Science and Control, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Geçiş kontrol sistemi, kontröl unitesi, tanıtım kartı, kart okuyucu, personel tabanlı raporlar, yazılım
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Gaziantep Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 108
Özet
ÖZETPC DESTEKLİ GEÇİŞ KONTROL SİSTEMİAmira Tandiroviç GürselYüksek Lisans Tezi, Elektrik Elektronik Müh. BölümüTez Yöneticisi: Prof. Dr. M. Sadettin OzyaziciAralık 2005, 108 SayfaPC destekli geçiş kontrol sistemi istenmeyen geçişlerden korumasının yanı sıra giriş / çıkışınönceden belirtilmiş zaman dilim ve tarihlerinde sınırlandırılmasını /planlanmasınısağlamaktadır. Şirketlerde böyle bir sistemin kullanılması işgörenlerinin işe zamanındagelmelerini ve daha verimli çalışmalarını sağlayabilir nitelikte.Her işgörenin veya ziyaretçilerin kaydedilmiş giriş / çıkış zaman verileri detaylı raporlarınoluşturmasında kullanılır. Her işgörene / ziyaretçiye özgü, tanıtım kartının üstünde bulunantanıtma kodu sayesine kart sahibi kartı okutması ile tüm gereken verileri kaydetmesinigerçekleşir. Bilgisayar ortamında oluşturmuş personel tabanlı raporlarda günlük geçişzamanları önceden belirtilmiş verilerle karşılaştırılır ve bu raporlar personelin hakça maaşbordrosu oluşturmakta kullanılabilir. Böylece,personel öz kontrolünü, düşük harcamalarla,güçlendirmek mümkündür.Kapının geçiş yapılması gerektiğinde açılması C++'ta yazılmış olan program tarafındankontrol edilmekte.C++'ın kullanılma sebebi verilerin daha düzenli saklanıyor ve buna bağlıolarak verilerin daha hızlı iletiyor olmasıdır. Şu anda piyasada var olan programlar MS-DOSaltıda çalışır ve C++'takı yazılım Windows sistemin altıda çalışıyor olması da bilgiye ulaşımaçısından hız kazandırılmakta.
Özet (Çeviri)
ABSTRACTACCESS CONTROL AND TIME ATTENDANCE SYSTEMSWITH PC ASSISTANCEAmira Tandirovic GurselMS in Electrical and Electronics EngineeringSupervisor: Prof. Dr. M. Sadettin OzyaziciDecember 2005, 108 PagesIn this thesis, an access control and time attendance system is presented for a better entranceprotection of doors , control of visitors and enter / exit limitation of personnel for the certaintime and date. The system uses a personnel computer and control unit. Recorded entrance andexit times of each employee provides forming of detailed reports.It is possible to record allneeded entrance - exit events by sweeping the personnel cards, containing the identificationcodes of each employee. The PC generates personal based retorts that consist daily entranceand exit events and can be used by the personnel department. In this way, personnel control isspeeded up and company becomes more efficient.The program, which controls the operation of the door for the entrance/exit, is written in C++and it provides better data storage as well as faster data transmission into the program. Theprogram works under Windows operating system whereas the commercially availableprograms work under dos operating system.Key-Words: Access control ,time attendance system, control unit , card reader, magstrip card.