Biomechanical modeling of human hand
İnsan elinin biyomekanik olarak modellenmesi
  1. Tez No: 201850
  2. Yazar: OSMAN KILIÇ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ERGİN TÖNÜK, PROF. DR. TURGUT TÜMER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyomühendislik, Bioengineering
  6. Anahtar Kelimeler: Biyomekanik, nsan Eli, El Bilegi, Biomechanics, Human hand, Wrist
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 108
Özet
Bu çalısma insan eli bileginin gerçekçi bir yaklasımla üç boyutlu modelinin olusturulması ve incelenmesi konularını içermektedir. Üç boyutlu model yardımıyla karpal kemikleri, ligamanlar ve eklem bölgelerindeki yük dagılımları incelenmistir. Bilek incinmeleri ve gerekli olacak cerrahi operasyonlar model aracılıgıyla incelenmistir. Çalısmanın en önemli noktası, el cerrahlarının üç boyutlu model yardımıyla cerrahi operasyonlar öncesinde sonuçlar hakkında kestirimde bulunmasında yardımcı olmasıdır. Bilek modeli kullanılarak cerrahi planlaması ve degisik cerrahi operasyonların mekanik sonuçları ayrıntılı olarak gözlenebilir.
Özet (Çeviri)
This thesis analyzes the wrist joint of the human hand by using a realistic threedimensional wrist model. Load distributions among carpal bones, forces on ligaments and joints were examined by using three-dimensional model. Wrist injuries and required surgical operations were examined with the model. The most crucial point of the study was that, using three-dimensional model of the wrist, hand surgeons would be able to predict results of surgical operation. Surgery planning may be done and mechanical results may be evaluated on the wrist model.