Türev altında ötelemeyi koruyan tek değişkenli integral operatörler
Differentiated shift invariant univariate integral operators
  1. Tez No: 202023
  2. Yazar: NİHAL AYDINYER
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ALİ OLGUN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Süreklilik Modülü, Ötelemeyi Koruyan Operatör, Olasılık Yogunluk Fonksiyonu, Genellestirilmis Operatörler, Modulus Of Contunuity, Shift Invariant Operator, Probability Density Function, Generalized Operators
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kırıkkale Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 74
Özet
Bu tez çalısması dört bölümden olusmaktadır. Birinci bölüm giris için ayrılmıstır. kinci bölümde ötelemeyi koruyan lineer pozitif operatörlerin i -yinci basamaktan türevlerinin süreklilik modülü ile olan iliskisi incelenmistir. Üçüncü bölümde ise materyal ve yöntem olarak; tanımlanan bazı operatörlerin türevlerinin de ötelemeyi korudugu ve bazı esitsizlikleri sagladıgı ve ayrıca bu operatörlerin olasılık yogunluk fonksiyonu oldugu gösterilmistir. Dördüncü bölüm tartısma ve sonuca ayrılmıstır.
Özet (Çeviri)
This thesis consists of four chapter. The first chapter is reserved for introduction. In the second chapter, i -th order derivatives of shift invariant linear positive operators are given with modulus of continuity. In the third chapter, some operators are defined and it is shown that their derivatives are shift invariant and they satisfy some inequalities. Finally, the fourth chapter is devoted to the discussion and conclusions.