Implementation of a path finding algorithm for the navigation of visually impaired people
Görme engellilerin yönlerini bulmasında kullanılmak üzere bir yön bulma algoritma uygulaması
  1. Tez No: 202958
  2. Yazar: MUSTAFA KILINÇARSLAN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. NERGİZ ERCİL ÇAĞILTAY, YRD. DOÇ. DR. ÇİĞDEM TURHAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Yön Bulma Algoritması, A* Algoritması, Görme Engelli Yönlendirmesi, Path Finding Algorithm, A* Algorithm, Visually Impaired Navigation
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Atılım Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 75
Özet
Görme engelli bireyler için hayatlarını normal bir birey gibi idare etmek her zaman bir problem olmaktadır. İşe ya da okula gitmek veya alışveriş yapmak gibi engelli olmayan bireyler için çok basit olan işler, görme engelli bireyler için sorun oluşturabilmektedir. Görme engelli bireyleri bu sınırlardan kurtarıp yaşamlarını daha kolay hale getirmek için yapılmış çeşitli çalışmalar bulunmaktadır. Ancak yapılan bu çalışmalar bireylerin normal yaşama entegrasyonu aşamasında yeterli ve etkin çözümler oluşturamamaktadır. Bu tezde, görme engelli bireylerin yönlendirilmesi probleminde kullanılmak üzere, A* yön bulma algoritmasının uygulandığı bir yardımcı uygulama geliştirilmiştir. Geliştirilen sistem, bir alışveriş merkezi olarak hazırlanan bir laboratuvarda bir durum çalışması olarak test edilmiştir. Testler için laboratuvar ortamında toplanan verilerin kullanılması ile gerçekleştirilen benzetimler esas alınmıştır.
Özet (Çeviri)
For visually impaired people it is always a problem to manage their life like a normal person. Even some very simple jobs, like going to job/school, shopping are sometimes causing big problems for them. There are several studies for visually impaired people to make their life easier which free them from boundaries. Unfortunately, these projects are very limited to integrate them to lead a normal life. In this study, a path finding algorithm for the navigation problem of visually impaired people is implemented. A shopping center is chosen as a case study for this research and the algorithm is tested on the developed laboratory environment. The tests are based on simulations performed by the data collected by means of the laboratory environment.