Intra Muros/within the walls
Intra Muros/dört duvar arasında
- Tez No: 204381
- Danışmanlar: ÖĞR. GÖR. SELİM BİRSEL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Sanat Tarihi, Art History
- Anahtar Kelimeler: cinsiyet rolleri, kadınlık, erkeklik, erkek egemen, aile içi şiddet, gender roles, masculinity, femininity, male dominance, domestic violence
- Yıl: 2007
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Sabancı Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 72
Özet
ÖZETINTRA MUROS//DÖRT DUVAR ARASINDAS. Şebnem Özbe ArıkanM.F.A., Görsel Sanatlar ve Görsel letişim TasarımıTez Danışmanı: Selim BirselFall 2006Bu, ?Intra Muros//Dört Duvar Arasında? sergisini destekleyici bir çalışmadır vesergiden ayrı bir metin olarak konumlandırılamaz. Bu sergi genel olarak kadına biçilmişcinsiyet rolünü ve aile içinde karşılaştıkları şiddeti göstermeyi amaçlamaktadır. Birincibölüm, cinsiyet, erkek egemenliği, bastırılan ve şiddete maruz kalan kadın, kavramlarıçerçevesinde teorik tartışmalara ayrılmıştır. kinci bölüm, serginin oluşma sürecineodaklanmaktadır. Son bölüm ise sergiyi oluşturan objeleri analiz etmektedir. Bu sergi aynızamanda cinsiyet ayrımcılığına uğrayan kadınların sesi olma girişimi olarakta kabuledilebilir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACTINTRA MUROS//DÖRT DUVAR ARASINDAS. Şebnem Özbe ArıkanM.F.A., Visual Arts and Visual Communication DesignAdvisor: Selim BirselFall 2006This is a supplementary text that investigates the process of the exhibition, ?IntraMuros//Dört Duvar Arasında? and can not be considered separately from it. This exhibitionis an attempt to display the designated gender role of the women and the violence they facein domestic settings. The first chapter is devoted to the theoretical arguments on gender,male dominance, violence and subordination of women. The second chapter focuses on thedevelopment process of the exhibition. Finally, the last chapter analyses the pieces of worksdisplayed in the exhibition. This exhibition could also be considered as an attempt to raise avoice against gender discrimination of the women.