New digital video interface to low voltage differential signal converter design
Sayısal video arabiriminden düşük voltajlı diferansiyel sinyal dönüştürücüsünün yeniden tasarımı
  1. Tez No: 213346
  2. Yazar: SAYMAN ŞEYMA
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. UĞUR ÇAM
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Sayısal görüntü arabirimi, Düşük voltajlı diferansiyel sinyal, LCD TV, Sayısal video, Digital video interface, Low voltage differential signal, LCD TV, Digital video
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 51
Özet
Bu çalışmada dijital video arabirimi sinyalini, düşük voltajlı diferansiyel sinyale dönüştüren çevirici tasarlanmıştır. Bu kart sayesinde dijital dönüşüme herhangi bir analog sinyal olmadan video sinyali alınabilmektedir. Bu kart iki şekilde kullanılabilmektedir. Birincisi, monitörde kullanıcı tarafından kullanılmasıdır. Sadece, tuner (anten) girişi yoktur. Kullanıcı kişisel bilgisayardan gelen görüntüyü görebilmektedir. İkincisi, sıvı kristal görüntülü televizyon araştırma ve gelişmelerindeki LCD TV üretim fabrikaları ve LCD TV servis merkezlerindir. Bu kartla LCD panelinde veya LCD TV şasesinde problemin nereden kaynaklandığını anlamak çok kolaydır. Bu yolla televizyonun hangi parçalarının çalışıp çalışmadığı anlaşılabilmektedir.
Özet (Çeviri)
In this thesis, we designed digital video interface to low voltage differential signal converter. By this card, without any analog to digital conversion, video signal is observed. So that, no loss is occurred because of digital to analog and analog to digital conversion. This card will be used in two ways. First way is, in monitors the user can be used this card. Because, only tuner- antenna input is not existed. User can see the picture that comes from the personal computer (PC). Second way is, in Liquid Crystal Display (LCD) television research and developments, LCD TV production factories and LCD TV return centers. At these locations by this card it is very easy to understand where the problem is; is it in LCD panel or LCD TV chassis. If related person gives the PC output to converter and gives the converter output LCD panel, he/she can understand which part of the television is working or is not working as well.