Parabolik denklemlerin rezidü yöntemiyle çözümü
Residue method for parabolic type equations
- Tez No: 213657
- Danışmanlar: PROF. DR. MAHİR RESULOV
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Residue representation, Expansion formula, Green?s function
- Yıl: 2007
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Beykent Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Bilgisayar Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Uygulamalı Matematik Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 52
Özet
Tezde bir ve iki boyutlu ısı dagılım denklemi için yazılmıs birinci baslangıç ? sınır deger probleminin gerçek çözümünü elde etmek için rezidü yöntemi uygulanmıstır. Rezidü yönteminin gerçeklestirilmesi için gereken ve önemli olan keyfi fonksiyonun uygun özdeger probleminin çözümünün rezidüleri üzerine ayrılıs formülü gösterilmis ve söz konusu ayrılıs formülü kullanılarak esas problemin çözümü için analitik ifade elde edilmistir.
Özet (Çeviri)
In this thesis the Residue method for solving the 1. type initial ? boundary value problem for one and two dimensional heat equations has been applied. In order tu realize the residue method the important and necessary expansion formula of any continuous function over complete residue of the solution of the corresponding boundaryvalue problem is found. Using this formula the analytical solution of the main problem is obtained.