Design considerations of the internal shell of automated offices in banks
  1. Tez No: 21531
  2. Yazar: MAHMUT CELALETTİN GENCELİ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. HALİME DEMİRKAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İç Mimari ve Dekorasyon, Interior Design and Decoration
  6. Anahtar Kelimeler: Büro, Açık Ofis, Elektronik büro, Banka Otomasyonu iv, Office, Open Office, Automated Office, Bank Automation in
  7. Yıl: 1992
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
  10. Enstitü: Güzel Sanatlar Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 102
Özet
Bu çalışmada, banka ofislerinin elektronikleştirilmeyi karşılayabilmesi için gereken teknik gereksinimler incelenmiştir. Büroların genel tarihsel bilgilerinden başlanmış ve açık bürolar ilgi alanı olarak seçilmiştir. Büro teknikleri ve ilgili işlemler incelenmiştir. Tasarımcının teknik sorunlarla olan ilgisi gösterilmiş, tasarım problemleri açıklanmış ve çözümler önerilmiştir. Son bölümde yer alan kontrol listesi yardımıyla tasarımcı tasarım aşamasında kendine gerekli olan bilgiyi edinip önlemler alabilir, değişiklikler yapabilir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT DESIGN CONSIDERATIONS OF THE INTERNAL SHELL OF AUTOMATED OFFICES IN BANKS Mahmut Celâlettin Genceli M.F.A. in Interior Architecture and Environmental Design Supervisor: Assist. Prof. Dr. Halime Demirkan February, 1992 The technical requirements of bank offices to handle automation are examined within the scope of the study. Starting with the general historical background of offices, open office plan is chosen as the domain. Office technology and its related procedures are examined. Designer's concern to the technical problems are pointed out. Design problems are stated and related solutions are suggested. A checklist is proposed for the designers, that can be used for taking precautions and making the necessary alterations during the design phase