Atık su çamurunun kurutulması
Drying of wastewater sludge
- Tez No: 216217
- Danışmanlar: PROF. DR. MESUT GÜR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Mühendislik Bilimleri, Engineering Sciences
- Anahtar Kelimeler: Atık su çamuru, kurutma, sorbsiyon izotermi, Wastewater, drying, sorption isotherms
- Yıl: 2008
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Sakarya Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Bölümü
- Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 101
Özet
Günümüzde daha da gelişmekte olan sanayi ve artan insan nüfusu ile birlikte atık su çamurları büyük problemlere sebep olmaktadır. Atık suların biyolojik artımı sonucu ortaya çıkan atık su çamurlarının çevreye zarar vermeden ekonomik ve ekolojik biçimde giderilmesi ve değerlendirilmesi gerekmektedir.Ürünlerin kuruma karakteristiklerini sorbsiyon izotermleri belirler ve sorbsiyon izotermleri deneysel çalışmalar neticesinde bulunabilir. Bu çalışmada atık su çamurlarının kuruma karakteristiğini inceleyebilmek için, bir deney düzeneği kurulmuştur.
Özet (Çeviri)
Nowadays wastewater causes big problems because of the growing industry and increasing of population. Economical and ecological evaluation methods for sewage sludge generated by biological sewage treatment.Sorption isotherms are defining to the drying characters for product and we can get this sorption isotherms with experimental working. In this study we set up an experimental mechanism for investigate to drying characterizing of sewage sludge.