Elektrik enerji sistemlerinin izlenmesi
Electrical energy system observation
  1. Tez No: 216243
  2. Yazar: GALİP HOŞAVCI
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. YILMAZ UYAROĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: SCADA, MTU, RTU, haberleşme, enerji izleme, SCADA, MTU, RTU, communication, energy observing
  7. Yıl: 2008
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Sakarya Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü
  12. Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 95
Özet
Bu çalışmada elektrik enerji sistemlerinin izlenmesi ve enerji üretimini, dağıtımını kontrol eden otomatik kontrol sistemi incelenmiştir. Otomatik kontrol işlevini yerine getirebilmek, elektriksel parametrelerin ölçümü ve kayıtları gerçekleştirecek donanımlarla, otomatik uzaktan açma kapama yapabilecek programlanabilir kontrol üniteleri ihtiyacı vardır. SCADA yazılımıyla sistemin denetlenmesini tek merkezden gerçekleşir.Ayrıca bu çalışmada bir fabrikanın enerji dağıtım otomasyon sistemi Phoenix Contact Visu+1.0 yazılımıyla uygulanmıştır. Otomasyon sistemi PLC SCADA tabanlıdır. Bu yazılım enerji sistemindeki bilgilere erişim arayüzüdür. Her bir kullanıcı zaman kazanmak için kendine özgü grafiksel görüntü hazırlayabilir. Farklı birimlerde (muhasebe servisi ve mühendislik bölümü) aynı anda yeniden kendi ihtiyacına göre gözden geçirebilir.
Özet (Çeviri)
In this study, electrical energy system?s observation and automatic control system of managing energy generation and distribution is examined. For utilizing automatic control functions equipment is needed for measurement and recording of electrical parameter, also it is needed programmable control unit for automatically remote open close. SCADA software allows you to manage system from only one control center.In addition, in this study the automation of energy distribution system in a factory is applied with Phoenix Contact_Visu+1.0. The automation system is based on a PLC SCADA platform. This software gives you interface access to all your energy system information. Every user can set up unique views with time saving graphical displays. People in various departments (accountingcustomer service and engineering department.) can simultaneously review the information they need.