Mikrodenetleyici tabanlı modüler kavşak kontrol cihazı tasarımı
The design of moduler crossroads control system based on microcontroller
- Tez No: 216244
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. AYHAN ÖZDEMİR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Modüler, özel durumlara göre ayarlanabilen, Moduler, Adjustable According To Special States
- Yıl: 2008
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Sakarya Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü
- Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 69
Özet
Şehirlerin büyümesi ile birlikte trafik çilesi de içinden çıkılmaz bir hale gelmektedir. Günümüzde eğer tek merkezden yönetilen büyük bir sistem kurmamışsanız trafik sinyalizasyonu her kavşak için ayrı bir sistem kurularak yapılmaktadır. Sistem kavşağa kurulduktan sonra da herhangi bir değişiklik yapabilmek zor olmakta veya bunun için sistemi kuran firmaya ihtiyaç duyulmaktadır.Bu gibi durumlarda daha verimli çalışabilmek için her kavşağa uyum sağlayabilecek ve sistem teknikerleri tarafından gerektiğinde değişiklikler yapılabilecek bir sistem çok daha kullanışlı olmaktadır. Kurulan sistemlerin az yer kaplaması ve fazla maliyet gerektirmemesi de tercih sebebidir.
Özet (Çeviri)
After development of cities, traffic became problem for people. If great system managed from aone centre wasn?t established traffic signalization is made with different system for every crossroads. After the system was installed it?s very difficult to change anything. The company establishing the system is needed for changing.At this situations, the system that is compatible with every crossroads and can be changed by system technicians if it is necessary is more efficient to work. Low cost price and being smaller are the reasons to prefer the system.