Gerçek zamanlı sistemlerin web üzerinden kontrolünün gerçekleşmesi
Web based control of the real time systems
  1. Tez No: 216285
  2. Yazar: ZEKİ CANDAN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. YALÇIN ÇEKİÇ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Uzaktan kontrol, sıcaklık kontrolü, proses kontrolü, internet tabanlı kontrol., Remote control, temperature control, proseses control, internet based control
  7. Yıl: 2008
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgi Teknolojileri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 57
Özet
Günümüzde internet giderek yaygınlaşmaktadır. Diğer bütün alanlarda olduğu gibi kontrol kavramının internet üzerinden çok çeşitli uygulamalarda ortaya çıkması, bu iki konunun birlikte araştırılması ve geliştirilmesi ihtiyacını doğurmaktadır. Bu bilimsel araştırma ve geliştirmeler kısa zamanda hayatın bütün evrelerine uygulanmaya başlamıştır.Bu çalışmada, Gerçek Zamanlı Sistemlerin web üzerinden kontrolünün gerçekleştirilmesi araştırılmıştır. Gerçek Zamanlı Sistemlerin web üzerinden kontrolü internet tabanlı sıcaklık kontrol sistemi üzerinde uygulanmıştır. Gerçekleştirilen internet tabanlı sıcaklık kontrolü; sistemin bulunduğu ortamdaki sıcaklığın, internetin bulunduğu daha uzak bir noktadan görüntülenmesi ve arzu edilen sıcaklık değerlerinde muhafaza edilmesini amaçlamaktadır. Bu uygulama ile dünyanın herhangi bir yerinden gerçek zamanlı olarak izlenebilen bir sıcaklık kontrol sistemi geliştirilmiş, ekonomik ve hızlı bir kontrol sisteminin elde edilmesi amaçlanmıştır.İnternet ve kontrol sistemi ayrı ayrı ele alındıktan sonra internet tabanlı bu uygulama için söz konusu olabilecek problemler ve çözüm metotları incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
Internet is used everyday more and more. Besides lots of applications of the Internet in several parts of life, it?s also used for control subject with some internet applications which are needed to be handled togeher for research and developement . These scientific researches and developments are started to be applied in several phases of life.In this study, real time control systems are investigated to control through web and applied on internet based temperature control system. Internet based control system is aimed to measure temperature of local system, monitoring the value at a remote station and regulate the system to stay in willing range. Through this application, a temperature control system with real time characteristic is developed and is controlled at a remote station . It is also aimed to obtain economic and fast temperature control system.After internet and control sytems are considered separetely , possible problems and solutions for the web based applications are studied.