Yardımcı işlemcili gömülü eliptik eğri şifreleme sistemi uygulaması
An embedded elliptic curve crypto system implementation with coprocessor
  1. Tez No: 216367
  2. Yazar: MEHMET SİNAN EROĞLU
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ALİ ZİYA ALKAR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: SoC, FPGA, USB, C++ Builder, SoC, FPGA, USB, C++ Builder
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Hacettepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 67
Özet
Bu çalısmada, gömülü sifreleme sistemleri uygulaması anlatılmaktadır. Buradaki sifreleme sistemleri eliptik egri tabanlı olup tasarlanan donanım bir yongada sistemdir (SoC). Burada bahsedilen mühendislik yaklasımları sadece gömülü sifreleme sistemleri için degil genel gömülü sistem uygulamaları için de kullanılabilir. Çalısmada uygulanılan sistemler eliptik egri tabanlı olması ragmen, tasarlanan sistemin genel bir yongada sistem olması sayesinde, kullanılan metotlar eliptik egri sifreleme sistemlerinden farklı sifreleme sistemleri için de kullanılabilinir. Tasarlanan donanım bir yongada sistemdir. Bu donanım fiziksel olarak FPGA kullanılarak gerçeklestirilmistir. Yongada sistemde yazılımsal islemci çekirdegi kullanılmıs, bu islemcinin çevre birimleri FPGA kaynakları kullanılarak tasarlanmıstır. Yongada sistem bilgisayarla dolayısıyla da dıs dünya ile USB vasıtasıyla haberlesmektedir. C++ Builder ile yazılmıs olan bir bilgisayar programı, USB üzerinden yongada sisteme komut göndermekte ve yongada sistemin yaptıgı islemlerin sonuçlarını USB üzerinden alarak kullanıcıya göstermektedir. Tüm sifreleme islemleri yongada sistem tarafından yapılmaktadır. Bilgisayar programı ise sadece komut göndermek ve islem sonuçlarını göstermek için kullanılmaktadır.
Özet (Çeviri)
In this work, embedded crypto system implementations are presented. Implemented crypto systems are based on elliptic curves and the designed hardware is a system on chip (SoC). Engineering approaches presented in this work are generic and they are not only for embedded crypto implementations, but also applicable for general purpose embedded systems. Although our implementations are based on elliptic curves, because the designed system on chip is generic, the methods can be used in other crypto systems. Designed hardware is a system on chip and this system is physically implemented using FPGAs. We have used a softcore processor in the system on chip and we have designed peripherals for this processor using the FPGA resources. The system on chip uses USB for communicating with the outside world. A PC program that has been written in C++ Builder sends commands to the system on chip and reads the results of the processes that are running on the system on chip using USB. All the crypto work has been done by the system on chip, the PC program just sends the commands to the system on chip and reads the results of the processes and displays them.