Les actions des acteurs politiques face au défi de l'environnement.
Uluslararası ilişkilerde çevre problemlerinin devletlerin politik kararlarına etkileri
  1. Tez No: 217767
  2. Yazar: ŞÜKRİYE TÜMAY ERDİL
  3. Danışmanlar: PROF. DR. BERİL DEDEOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Uluslararası İlişkiler, International Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Çevre, kirlilik, hidrojen ekonomisi, environment, pollution, hydrogen economy
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Fransızca
  9. Üniversite: Galatasaray Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 68
Özet
İnsan ve çevre arasındaki ilişki tersine dönmüştür: önceden doğal çevre insan üzerinde belirleyiciydi. Bugün ise insanoğlunun yeri kökten değişti. Bununla beraber, doğa dünyadaki hayatın devamı için gereklidir. Kirliliğin tarihi aynı zamanda insanlığın tarihidir, çünkü insanoğlu çevrenin bozulmasından sorumludur. Bugün teknolojik ve endüstriyel araçların aşırı kullanımı doğayı ve insanoğlunu tehdit etmektedir. Çevre ve enerji ile ilgili tehditler uluslar arası ilişkilerin merkezindedir ve dolayısı ile uluslar arası çözümler gerektirmektedir. Devletlerin, uluslararası şirketlerin, uluslar arası örgütlerin ve sivil toplum kuruluşlarının parçası olacakları bir işbirliği gerektirmektedir. Çevresel kirliliğin sonuçlarına mahkum değiliz, çünkü teknoloji insanoğlunun hizmetindedir, ayrıca yerel ve uluslar arası düzeyde politik faaliyetler kayda değer şekilde ortaya çıkmaktadır. Çevresel sorunlar hayatın her alanında ki negatif etkilerini yadsıyamayacağımız bir gerçektir ve politik çözümler gerektirir.
Özet (Çeviri)
The relationship between the mankind and the nature and the nature was reversed. Formerly the natural environment was determining on the man, today the situation of human race changed radically with the development. However, the nature which is necessary for the life on the ground dominated absolutely all the living. History of the pollution is already history of the mankind. Today, excessive using of the technology and industry threaten nature and humankind. The challenge of the environment and energy present problems more important as require international solutions and the co-operation on the level of all actors: the States, International Firms, NGOs and IGOs. We don?t condemn to environmental effects in a considerable way. The environment is a reality which one cannot deny his negative incidences in each field of the life and requires political solutions.