Kırsal kadının kalkındırılmasında mikrokredi kullanımı: Alaniçi köyü örneği
The usage of microcredits within the scope of developing women living,in rural areas: The association of the Alaniçi town
  1. Tez No: 223024
  2. Yazar: TUĞBA ZANBAK
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. BUKET KARATURHAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ziraat, Agriculture
  6. Anahtar Kelimeler: Mikrokredi, kırsal kadının kalkındırılması, mikro finansman, microcredits, the development of women living in rural areas, micro financing
  7. Yıl: 2008
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Tarım Ekonomisi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 188
Özet
Bu araştırmada, kırsal kadının kalkındırılmasında mikrokredi kullanımının rolü ortaya konulmaya çalışılmıştır. Bu amaçla İzmir'in Menemen ilçesi Alaniçi Köyü kadınlarından bir dayanışma grubu kurulmuştur. Dayanışma grubu, köy kadınları ile yapılan anketler ve ön görüşmeler sonrasında gönüllülerden oluşturulmuştur. Araştırma sonuçlarına göre; kredilerin geri dönüş oranı % 100'dür. Sosyal anlamda da kadınların güçlendiği gözlenmiştir. Ancak; ?kadınların kendi gelirlerini kazanmaya devam etmeleri? hedefini dayanışma grubundan sadece bir üye gerçekleştirilebilmiştir. Köyde istenilen hedeflerin yakalanabilmesi için başta ulaşım olmak üzere var olan alt yapı sorunlarının ortadan kaldırılması gerektiği saptanmıştır.
Özet (Çeviri)
The role of the microcredits within the scope of developing women, living in rural areas has been displayed via this research. A mutual benefit association consisting of women was established in the Alaniçi Town of Menemen in İzmir within the framework of this aim. After the poll ratings that were held in the town and the screenings, the volunteers established this mutual benefit association. According to researches, the return of the credits reached the proportion of 100%. It has been observed that women developed themselves also in social areas. However, the aim that stated ?women should maintain to earn their income? was performed by only 1 member. The infrastructure problems, such as transportation and many others, have to be overcome in order to get better results within the framework of this aim.