Türk savunma sanayi ihtiyaçlarına göre geliştirilen Türk teknoloji hazırlık düzeyleri hesaplayıcısı (TTHD) v1.0 yazılımı
Turkish technology readiness levels calculator (TTRL) v1.0 software developed according to Turkish defense industry requirements
- Tez No: 231633
- Danışmanlar: PROF. DR. TANER ALTUNOK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Savunma ve Savunma Teknolojileri, Defense and Defense Technologies
- Anahtar Kelimeler: Teknoloji Hazırlık Düzeyleri Hesaplayıcısı, Yazılım, Donanım, Süreç, Teknoloji, Üretim, Programsal Gelişim, Entegrasyon, Technology Readiness Level Calculator, Software, Hardware, Process, Technology, Manufacturing, Programmatic Development, Integration
- Yıl: 2008
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Kara Harp Okulu Komutanlığı
- Enstitü: Savunma Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Teknoloji Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 190
Özet
Bu tez çalışmasında, AFRL (Air Force Research Laboratory) tarafından geliştirilen TRL Calc. v2.2 yazılımı, tersine mühendislik yöntemi ile yeniden oluşturulmuş, yapılan uygulama ve denemelerle Türk savunma sanayi açısından bu yazılımın avantajları ve dezavantajları ortaya konmuştur. Türk Savunma Sanayisine uygun mevcut Teknoloji Hazırlık Düzeyleri algoritması kullanılarak, özgün olan TTHD v1.0 yazılımı geliştirilmiştir. TRL Calc v2.2 ile TTHD v1.0 yazılımları birçok yönden karşılaştırılmış ve performans mukayeseleri yapılmıştır.Sonuç olarak; Türk Savunma Sanayisine özgün Türk Teknoloji Hazırlık Düzeyleri Hesaplayıcısı olan TTHD v1.0 yazılımı ortaya konmuştur.
Özet (Çeviri)
In this study, TRL Calc v2.2 SW developed by AFRL (Air Force Research Laboratory), has been reconstituted by method of reverse engineering and identified advantages and disadvantages of this software. A unique TTRL v1.0 Software applicable for Turkish Defense Industry has been developed by using existing Technology Readiness Level Algorithm. TRL Calc v2.2 and TTRL v1.0 softwares have been compared in many aspects and their performances have been specified.As a result, Technology Readiness Level Calculator TTRL v1.0 software which is unique for Turkish Defense Industry has been tested and put forward to usage.