Local imbeddings and decomposition theorems
Lokal gömmeler ve ayrışım teoremleri
- Tez No: 23447
- Danışmanlar: PROF. DR. TOSUN TERZİOĞLU
- Tez Türü: Doktora
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Nükleer Uzaylar, Tensör Çarpımlar, Lokal Gömmeler, Ayrışım Teoremleri, Nuclear Spaces, Tensor Products, Local Imbedd ings. Decomposition Theorems
- Yıl: 1992
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 60
Özet
öz LOKAL GÖMMELER VE AYRIŞIM TEOREMLERİ TALLAFHA, Abdalla Doktora Tezi, Matematik Bölümü Tez Yöneticisi: Prof.Dr. Tosun Terzioglu Ağustos 1992, 53 sayfa X(A) bir Köthe dizi uzayı olsun. Bu tezde MA) üzerinde bazı koşullar altında X{A)xX'(A) ile X(A)®nX' (A) uzaylarının izomorf olduğunu gösteriyoruz. Bu sonucu kullanarak Valdivia'nın ayrışım yöntemini genelleştiriyoruz. Tamoloarak şunu ispat ediyoruz: i: X(A)®X'(A) - » E bir lokal gömme operatörüyse ve E de XtA)®^' (A) 'nın kapali bir alt uzayiysa, X(A)®X'(A) uzayı E'nın parçalanabilir bir altuzayildir. Teoremimize kullan arak y&Jf'nm O 'e izomorf olduğunun gösterdik. Ayrıca Terzioglu' nun bir sonucunu da genelleştirdik ve gerekli örnekleri vererek bunun gerçek bir genelleştirme olduğunu gösterdik.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT LOCAL IMBEDDINGS AND DECOMPOSITION THEOREMS TALLAFHA, Abdalla Ph.D. in Mathematics Supervisor: Prof.Dr. Tosun TERZIOGLU August, 1992, 53 pages Let X(A) be a Köthe space of sequences. In this thesis we show that under some certain conditions on MA) * X(A)xX'(A) is isomorphic to \(K)&%\' (A). We use this result to generalize Valdivia's decomposition method. More precisely we prove the following: If there is a local imbedding i from X(A)® X'(A) into E where E is isomorphic to a closed subspace of X(A)® X' (A), then E has a complemented subspace isomorphic to X(A)® X' (A). We used our generalized version to show that & ® ?' is isomorphic to 0". Further we generalized a result of Terzioglu and we gave the required examples to show that we have a real generalization.