Eğlence sektörünün ülke ekonomisindeki yeri: Bir uygulama örneği, müzikaller
The position of entertainment sector in country economy: An example of application, musicals
  1. Tez No: 234669
  2. Yazar: TUĞÇE ÇEDİKÇİ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. NÜKET GÜZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ekonomi, Economics
  6. Anahtar Kelimeler: Oyun-Eglen, Kültür, Eglence, Müzikal, Müzik, Dans, Tüketim, Ekonomi, Play-Entertainment, Culture, Entertainment, Musical, Music, Dance, Consumption, Economy
  7. Yıl: 2008
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Kültür Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 112
Özet
Bu çalısmanın amacı oyun-eglen islevinin tarihsel gelisiminin irdelenerek, oyun-eglenisleviyle baslayan eglence kavramı ve eglence türlerinden olan müzikal kavramının ekonomikislevleridir.Çalısmamızın giris bölümünde amaç ve kapsam belirlenerek, iletisim ve kültürkavramlarıyla eglence kavramı arasındaki iliski irdelenecektir.Birinci bölümde iletisim stratejileri çerçevesinde oyun-eglen islevinin yeri ve iletisimsürecindeki islevler içerisinde oyun ve eglence kavramlarının tanımı ele alınmaktadır.Çalısmanın ikinci bölümünde ise eglence kavramının gelisimi irdelenerek, Osmanlıdöneminden baslayan ve Cumhuriyet döneminden günümüze kadar uzanan süreçteki eglencekavramı karsılastırılacaktır. Eglence türleri içinde yer alan müzikal kavramı açımlanarakolusturucuları ve gelisimi irdelenecektir.Üçüncü bölümde eglence kavramının ekonomiyle olan ilintisiyle Türkiye'deki eglencesektörü ve yeni tüketim stratejisi olan eglence kavramının boyutlarına deginilerek eglencetürleri içinde yer alan müzikallerin ekonomideki yeri ele alınacaktır.Çalısmanın sonuç bölümünde eglence kavramının günümüzdeki yasama ve ekonomiyeolan etkileri degerlendirilecektir.
Özet (Çeviri)
The purpose of this study is analyzing the historical development of playentertainment,entertainment concept with starting play-entertainment and economicalfunctions of musical concept which is one of the entertainment types.In the introductory chapter, the aim and context of the study is defined. Also analyzingof relation between entertainment concept and communication and culture concepts.First chapter deals with the position of play-entertainment role in communicationstrategies and the meanings of play and entertainment concepts in communication process.Second chapter deals with analyzing the development of entertainment concept,comparing of entertainment concept between Ottoman period and Republic period,explaination of musical concept which is one of the entertainment types and analyzing thedevelopment of it.Third Chapter deals with relationship between entertainment concept and economy,Entertainment sector in Turkey and dimensions of entertainment concept which is newconsuption strategy, place of musicals in the economy will be discussed.The final chapter attempts to evaluate the effects of entertainment concepts to life andeconomy