Sahne sanatlarında yönetim ve etkili iletişim
Stage arts administration and effective communication
  1. Tez No: 234681
  2. Yazar: ELA GÜRTEN
  3. Danışmanlar: PROF. MESUT İKTU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Sahne ve Görüntü Sanatları, Performing and Visual Arts
  6. Anahtar Kelimeler: Sanat Yönetimi, iletisim, Sahne Sanatları, Sanat Yöneticisi, Opera, Bale, Tiyatro, Kültürel Örgütler, Arts administration, communication, stage arts, arts administrator, opera, ballet, drama, cultural organizations
  7. Yıl: 2009
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Kültür Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 172
Özet
Sahne Sanatlarında Yönetim ve Etkili letisim? adlı çalısmamızda, sahnesanatlarının yönetim sistemini anlatarak, iletisim bilimi ve etkili iletisim yöntemleriısıgında sanat yönetimi ele alınmıstır.Giris bölümünde sanat yönetiminin önemi ve iletisim ile olan iliskisine deginilmis vesanat yöneticisinde bulunması gereken etkili iletisim becerisi anlatılmıstır.Birinci bölümde etkili iletisim süreci ve islevleri çerçevesinde iletisim kavramı,iletisim sürecindeki aktörler ve islevleri ile iletisim türleri anlatılmıstır. Ayrıca bubölümde kisilerarası iliskilerde iletisimin rolü ele alınmıstır.İkinci bölümde sanat kavramı, sanatın ögeleri ve sahne sanatları ayrıntılı olarakincelenmistir.Üçüncü bölümde sanat yöneticisi kavramı ve sanat yöneticisi-sanatçı-seyirci iletisimiele alınmıstır. Ayrıca yine bu bölümde sanatın yönetim sistemi, sanatın pazarlanmasıve sanat yönetiminde devletin fonksiyonu ayrıntılı olarak anlatılmıstır.Çalısmamızın sonuç bölümünde ise, sanatın ve yönetim biliminin iletisimle olaniliskisine ve sanat yöneticisi profiline iliskin degerlendirmeler yapılmıstır.
Özet (Çeviri)
In this study named ?Stage Arts Administration and Effective Communication?,arts administration was discussed under the light of communication science andeffective communication methods by focusing on the Management System ofstage arts.In the introduction part of the study, the importance of Arts Administration andthe relationship between communication and arts administration was given, andeffective communication skills that the arts administrator has to possess werestated.In the first chapter, the concept of communication within the framework ofeffective communication process and its functions; the actors in thecommunication process, their functions and different types of communicationwere provided. In addition, the role of communication in interpersonalrelationships was dealt here.In the second chapter, the concept of arts, the elements of arts and stage arts wereanalyzed in detail.In the third chapter, the concept of arts administrator and the communicationbetween arts administrator-artist-audience was discussed. Also, here themanagement system of arts, arts marketing and the function of the state in artsadministration was given.In the conclusion part of the study, some assessments were made relating therelationship between arts, the administration science and communication, andrelating the profile of arts administrator.