A Comparison of the efficiency of data compression algorithms,
Veri sıskıştırma yöntemlerinin verimliliğin karşılaştırılması
  1. Tez No: 23538
  2. Yazar: İBRAHİM GÜVENDİK
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. A. MÜRŞİT ESKİCİOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Veri sıkıştırma. Veri Fazlalığı, Yöntemlerin Ardarda Kullanılması, Kodlama, Data Compression, Data Redundancy, Pipelining Algorithms, Coding
  7. Yıl: 1992
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 180
Özet
ÖZ VERİ SIKIŞTIRMA YÖNTEMLERİNİN VERİMLİLİĞİNİN KARS ILAŞTIRILMAS I GÜVENDİK, İbrahim Yüksek Lisans Tezi, Bilgisayar Mühendisliği Anabilin Dalı Tez Yöneticisi : Doç. Dr. A. Mürşit Eskicioğlu Ağustos 1992, 166 Sayfa Bu çalışmada beş gelişmiş veri sıkıştırma yönteminin verimliliği incelenmiştir. Yöntemler değişik tipte ve değişik büyüklükte seçilen bir dizi veri kütüğüne uygulanmış ve elde edilen sıkıştırma oranları ile gereken CPU zamanları gözönüne alınarak bir değerlendirme yapılmıştır. Karşılaştırma, en yüksek sıkıştırma oranlarını sağlayan LZW kodlarının en verimli olduğunu göstermiştir. Ayrıca bu kodların gerektirdiği CPU zamanları', diğer tekniklerde olduğu gibi kütük boyunun artmasına koşut olarak önemli bir artış göstermemektedir. Diğer yandan, veri sıkıştırma tekniklerinin ardarda uygulanması kullanılan kütük boyları için önemli bir iyileşme sağlamamıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A COMPARISON OF THE EFFICIENCY OF DATA COMPRESSION ALGORITHMS güvendik, ibrahim M. S. in Computer Engineering Supervisor : Assoc. Prof. Dr. A. M. Eskicioglu August, 1992, 166 Pages The efficiency of five sophisticated data compression techniques is investigated in this study. The techniques are applied to a number of selected data files of different types and sizes and an evaluation is made taking into consideration the compression ratios obtained and the CPU times required. The comparison shows that LZW codes are the most efficient, resulting in the highest compression ratios. Moreover, the CPU times required by these codes do not increase drastically with an increase in file size as for the other techniques. On the other hand, pipelining the compression techniques does not bring about a significant improvement in the amount of compression for the file sizes considered.