Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne giriş sürecinde TÜSİAD'ın rolü ve önemi
The role and importance of TUSİAD during Turkey's accession the European Union
  1. Tez No: 235492
  2. Yazar: ERDOĞAN KARAHAN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. HÜSEYİN LATİF
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Uluslararası İlişkiler, International Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Sivil Toplum Kuruluşları, Avrupa Birliği, TÜSİAD, Pressure Groups, Non Govermental Organizations, The Europan Union and The TUSIAD
  7. Yıl: 2009
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Beykent Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Uluslararası İlişkiler Bölümü
  12. Bilim Dalı: Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 102
Özet
Bu tez çalışması Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne Giriş Sürecinde bir sivil toplum örgütü olarak TÜSİAD'ın rolü ve önemini incelemektedir.Buna göre, ilk bölümde sivil toplum kuruluşlarının tanımı ve gelişimi, Türkiye'de ve Avrupa Birliği'nde sivil toplum kuruluşları ele alınmıştır.İkinci bölümde ise TÜSİAD'ın tarihçesi ve bir sivil toplum kuruluşu olarak Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne giriş sürecindeki etkilerinden bahsedilmiştir.
Özet (Çeviri)
This thesis focuses on the role and importance of the TUSIAD for the entegration process of the European Union.The first part deals with the introduction and development of pressure groups and their missions in Turkey and European Union.The secont part deals with the history of TUSIAD, its mission, aims, process of entegration in the European Union and the role TUSIAD as pressure group in this process.