Measures for improving quality and maintaining economy in low-cost housing projects
Ucuz toplu konutlarda kalitenin arttırılması ve nmaliyetin düşürülmesi için önlemler
  1. Tez No: 23624
  2. Yazar: CAN ERDOĞAN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MUSTAFA TALAT BİRGÖNÜL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Ucuz Toplu Konut, Konut Maliyeti, Konut Kalitesi, Arsa, Altyapı, Şantiye, İşçilik, Mimarı Tasarım, İnşaat Teknolojileri, Ekonomik Analizler, Low-cost Housing, Housing Cost, Housing Quality, Land, Infrastructure, Site, Labour, Design, Construction Technology, Economic Analysis
  7. Yıl: 1992
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 112
Özet
oz UCUZ TOPLU KONUTLARDA KALİTENİN ARTTIRILMASI VE MALİYETİN DÜŞÜRÜLMESİ İÇİN ÖNLEMLER ERDOĞAN, Can Yüksek Lisans Tezi, İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalı Tez Yöneticisi: Yrd. Doç. Dr. Talat BİRGÖNÜL Eylül 1992, 97 sayfa. Bu çalışmanın alanı satın alınabilir konut projelerindeki düşük kalite sorununun sınanması ve ucuz konut projelerinde kalite arttırımı ve maliyetin düşürülmesi için stratejiler önermektir. Bu amaç doğrultusunda; arsa ve altyapı probleminin irdelenmesi, genel giderleri düşürebilecek, proje üzerinde etkili maliyet kontrolü sağlayabilecek ve şantiyede verimliliği amaçlayan idari önlemler, düşük kaliteli işçilik sorunu, proje boyut ve teknolojisine göre ihale stratejileri, uygun yapı malzemesi seçimi ve kullanımı, mimarı tasarının sağlayabileceği ekonomik faydalar, inşaat süresini kısaltabilecek değişik yapım teknolojileri tartışılacak ve toplu konutta kalitenin arttırımı ve ekonominin sağlanması için stratejileri kapsayan bir önlemler paketi sunulacaktır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MEASURES FOR IMPROVING QUALITY AND MAINTAINING ECONOMY IN LOW - COST HOUSING PROJECTS ERDOĞAN, Can M.S. in Civil Engineering Supervisor: As st. Prof.Dr. M.Talat BİRGÖNÜL September, 1992, 97 Pages. The scope of this thesis is to examine the problem of low-quality in housings and to suggest measures for improving quality and maintaining economy in affordable housing projects. For to achieve this intent; comment on land problem, construction of infrastructural services, low quality labourship, managerial precautions that could result reduction in overhead costs and supply efficiency on site, optional bidding strategies for distinct scale and technological construction systems, the correct selection and usage of materials, architectural design factor, alternative construction technologies which produce rapid completion will be discussed. A package of managerial precautions is presented for achieving quality and maximizing economy in affordable housing projects of Turkey.