Centralizers of elements in locelly finite simple groups
Yerel sonlu basit gruplarda elemanların merkezliyenleri
  1. Tez No: 23623
  2. Yazar: SEZGİN SEZER
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MAHMUT KUZUCUOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Yerel Sonlu Gruplar, Merkezliyenler {
  7. Yıl: 1992
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 134
Özet
oz YEREL SONLU BASİT GRUPLARDA ELEMANLARIN MERKEZLİYENLERİ SEZER, Sezgin Yüksek Lisans Tezi, Matematik Tez Yöneticisi: Mahmut Kuzucuoğlu Ocak 1992, 126 sayfa Bu tez B. Hartley ve M.Kuzucuoğlu'na ait bazı sonuçların bir derlemesi olup ortak makalelerindeki teoremlerin açık ve ayrıntılı ispatlarını vermektedir. Ana başlık "yerel sonlu basit gruplarda elemanların merkezliyenleridir. Bir uygu lama olarak Kegel ve Wehrfritz tarafından ortaya atılan aşağıdaki soru, sayılabilir olan yerel sonlu gruplar için cevaplandırılmaktadır. Soru: Her sonsuz fakat yerel sonlu basit grupta her geG için \Ca(g)\ = \G\ eşitliği doğru mudur? !
Özet (Çeviri)
ABSTRACT CENTRALIZERS OF ELEMENTS IN LOCALLY FINITE SIMPLE GROUPS SEZER, Sezgin M.S. in Mathematics Supervisor: Mahmut Kuzucuoğlu January 1992, 129 pages This thesis is a survey of the basic results of B.Hartley and M.Kuzucuoğlu and gives clarified and detailed proofs of the theorems of their joint paper. The main topic is centralizers of elements in locally finite simple groups. As an appli cation the question: "Is it true that in every infinite, locally finite simple group G one has |Cg(