İntegral denklemler
Integral equations
- Tez No: 237041
- Danışmanlar: PROF. DR. KERİM KOCA
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Ardışık Yaklaşıklar Yöntemi, Çekirdek Fonksiyonu, Resolvant, Fredholm İntegral Denklemleri, Volterra İntegral denklemleri, Approximation Methods, Kernel, Resolvant, Fredholm Integral Equations, Volterra Integral Equations
- Yıl: 2008
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Kırıkkale Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 87
Özet
Bu tez üç temel bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde tezin amacı, kaynak özetleri ve integral denklemin ortaya çıkışı hakkında kısa bilgiler verilmiştir. İkinci bölümde integral denklemlerde temel kavramlar ve integral denklemlerin sınıflandırılması ele alınmıştır.Üçüncü bölümde Fredholm ve Volterra integral denklemleri için çözüm metodları incelenmiştir. Üçüncü bölümün sonunda Gamma ve Beta fonksiyonları yardımıyla Euler integral denklemleri tanıtılmıştır.
Özet (Çeviri)
This thesis consists of three basic chapters. In the first chapter, the purpose of the thesis, the summary of the literature and some information about the appearance of the integral equation are given. In the second chapter, the basic concepts and the classification of integral equations are considered.In the third chapter, the solution method for Fredholm and Volterra integral equations are investigated. At the and of the third chapter, Euler integral equations are introduced with helps of Gamma and Beta functions. .