Çelik lif donatılı betonlar
Steel reinforced concrete
  1. Tez No: 237055
  2. Yazar: ALİ İHSAN ATEŞ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. HÜSEYİN İLTER TAŞKIRAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Mikro Donatılı Betonlar, Çelik Lif Donatılı Betonlar, YapıKriterleri, Durabilite, Micro Reinforced Concrete, Steel Fiber Reinforced Concrete, Structural Criteria, Durability
  7. Yıl: 2008
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kırıkkale Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 128
Özet
Bu tez çalışmamızda; betonarme ve kompozit yapılarda Mikro Donatı Sistemlerinin kullanımı hakkında araştırmalarda bulunarak bu alternatif donatı türünün özellikleri incelenmiştir. Özellikle Mikro Donatı Sistemlerinin başlıca türü olan Çelik Lif Katkılı betonların uygulama özellikleri incelenmiş olup, ana yapı kriterleri olan; Basınç Dayanımı, Çekme Dayanımı, Eğilme Dayanımı, Tokluk, Yorulma Dayanımı, Darbe Dayanımı, Rötre ve Durabilite, üzerindeki katkıları incelenerek uygulama ve tasarıma esas özelliklerinin tespiti için değerlendirmelerde bulunulmuştur.Son olarak Çelik Lif Donatılı betonların, yapısal uygulamalardaki güncel durumu ortaya konularak, tasarım ve uygulamada görev alan meslektaşlarımıza malzeme kullanımı hakkında genel bilgiler verilmesi planlanmıştır.
Özet (Çeviri)
In this study; the features of this alternative reinforcement type has been examined by doing research on use of Micro Reinforcement Systems in concrete and composite. As a main product species of Micro Reinforcement Systems properties of Steel Reinforced Composite Concrete has been studied and an evaluation is done to find out principal application and design properties its positive effects on main structural criteria such as Strength to Pressure, Resistance to Axial Force, Resistance to Bending, Toughness, Impact Resistance, Rotre and Durability.Finally, via outlining actual status of Steel Reinforced Concrete in structural applications, it has been planned to provide general information over material usage to our fellow engineers who are functioning in design and application.