Kendiliğinden yerleşen çelik lif donatılı betonların mekanik davranışına su/ince malzeme ve lif dayanımının etkisi
The effect of water/powder material ratio and fiber strength on th emechanical properties of fiber reinforced self-compacting concrete
  1. Tez No: 223707
  2. Yazar: ALİHAN DİNÇ
  3. Danışmanlar: PROF.DR. MEHMET ALİ TAŞDEMİR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Kendiliginden yerlesen beton, çelik lif, silis unu, silis dumanı, Self Compacting Concrete, steel fiber, silica powder, silica fume
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Yapı Mühendisliği Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 85
Özet
Bu tez çalısmasında sabit hacimsel 0,52 su / pudra oranına sahip 5 farklı karısım üretilmistir. Bu karısımlarda farklı su / çimento oranları mevcut olup, çimento ile benzer incelige sahip olan silis unu çimento ile hacimce ikame edilerek kullanılmıstır. Üretimlerde su / çimento oranları 0,24 ? 0,31 ? 0,38- 0,45 ? 0,63'tür. Karısımlarda azalan çimento miktarına karsılık aynı hacimde çimento inceliginde ögütülmüs silis unu eklenmis, böylece toplam ince malzeme hacminin sabit kalması saglanmıstır. Karısımlarda, toplam su miktarının 200 kg/m3 degerinde sabit olmasından dolayı su/ince malzeme oranı sabit kalırken azalan çimento miktarı ile birlikte su/çimento oranı arttırılmıstır. Daha sonra benzer karısımlar tekrar üretilmis ve bu KYB' lere çekme dayanımı 2250 MPa olan çelik lifler hacimce %1 oranında eklenmistir. Yapılan deneysel çalısmalarda su/ince malzeme oranı sabitken artan su/çimento miktarının yalın ve lifli betonların gerek taze haldeki özelliklerini ve gerekse sertlesmis haldeki mekanik davranıslarını nasıl etkiledigi arastırılmıstır.
Özet (Çeviri)
Under the scope of this thesis five different mixtures of constant water/powder volumetric ratio of 0.52 have been prepared. Along with different water/cement ratios in these mixtures silica powder with fineness equal to that of cement has been added volumetrically. The water cement ratios in the preparations were 0, 24 ? 0, 31 ? 0, 38- 0, 45 ? 0, 63. The decreasing amount of cement in the mixtures has been complemented by addition of ground silica powder thus keeping the volume of fine matter constant in the mixtures. The total water content of 200 kg/m3 has been constant thus providing constant water/fine material ratio but increasing water/ cement ratio because of decrease in cement amount. Later on these mixtures were prepared again and 2250 MPa tensile strength steel fibers were added to these high performance concretes in a 1% volumetric ratio. By keeping constant water to fine aggregate ratio, the effects of increasing water cement ratio on the behavior of fresh and hardened plain and reinforced concrete have been investigated in the experiments.