Conversion in medieval epic: A comparison of song of roland and Three Middle English Charlemagne Romances
Ortaçağ epik şiirinde din değiştirme: Roland Destanı ve üç Ortaçağ İngiliz Şarlman Romansının karşılaştırılması
  1. Tez No: 239449
  2. Yazar: AHMET RAMAZAN SALMAN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MARTİN CYR HICKS
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Batı Dilleri ve Edebiyatı, Western Linguistics and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: ngiliz Romansı, Roland destanı, Sarlman, din degistirme, Orta ngilizce, Ortaçag, Epik Siir, Otuel, Sowdone, Rauf Collier, Magripli, English Romance, Song of Roland, Chanson de Roland, conversion, Charlemagne, Charlemagne romances, Middle English, Medieval, Epic, Otuel, Sowdone, Rauf CollierSaracen
  7. Yıl: 2008
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Fatih Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İngiliz Dili ve Edebiyatı Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 148
Özet
Bu çalısamnın amacı ingiliz halkı tarafından çok iyi bilinen Roland Destanı (Song ofRoland) ve bu destandan etkilenerek üretilen üç orta ingilizce Sarlman Romansını ( Sowdoneof Babylone, Otuel ad Roland, The tale of Rauf Collier) incelemek ve bu siirlerde mevcutolan din degistirme ögesinin önemini din degistirenlerin bu siirlerdeki fonksiyonlarınınyanısıra Magripli imgelerinie ve dinin önemine odaklanarak ortaya koymaktır.lk ve üçüncü bölümler birer arka plan olarak incelenecek olan siirlerin yazılmısoldugu onbir ondört ve onbesinci yüzyıllara ayrılmıstır. kinci bölümde ise RolandDestan'ında din degistirmenin önemi Magripli imgeleri ve siirde dinin önemi ile birlikte elealınacaktır. Dört, bes ve altıncı bölümlerde ise Üç ngiliz Sarlman Romansında dindegistirmenin önemi Magripli imgeleri, siirde dinin önemi ve din degistirenlerin siirlerdekifonksiyonları ile birlikte ele alınacaktır.
Özet (Çeviri)
The aim of the present study is to examine the Song of Roland and Three MiddleEnglish Charlemagne Romances (The Sowdone of Babylone, Otuel and Roland and The Taleof Rauf Collier) which are created under the effect of the Song highly known by the Englishaudience, and to show the importance of conversion in these poems focusing on theimportance of religion and the image of the Saracens together with the function of theconverts in these poems.The first and the third chapters are devoted to the introduction of the backgrounds forthe eleventh and the fourteenth and fifteenth centuries in which those poems were written. Inthe second chapter, the importance of conversion in Song of Roland related with the imagesof Saracens and the importance of religion will be examined. In the fourth, fifth and the sixthchapters the importance of conversion related with the importance of religion and the imageof the Saracens in Charlemagne romances ( The Sowdone of Babylone, Otuel and Roland andThe Tale of Rauf Collier) will be examined.