1320 tarihli nüfus sayımına göre Bayındır Fırınlı Köyü
Dated 1320 according to census Bayindir, Fırınlı village
  1. Tez No: 241528
  2. Yazar: NECAT ÇETİN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. AHMET MEHMETEFENDİOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Demografi, Demography
  6. Anahtar Kelimeler: Bayındır, Fırınlı Köyü, Nüfus Sayımı”
  7. Yıl: 2009
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
  10. Enstitü: Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 217
Özet
Son Osmanlı nüfus sayımı Bayındır ilçesinin köylerinde 1320 yılında yapılmıştır. Fırınlı Köyünün nüfus sayımı 18 Haziran 1320 günü yapılmıştır. Sayım sonucunda 183 nüfus hanesinde 758 kişi olduğu tespit edilmiştir. 1320 Sayımmdaki toplam 181 haneden 73 tanesi (%4) bu gün kapalı kayıt konumundadır. Açık olan 110 hanedir (%60) . Kapalı kayıtlardan Nakil yolu ile başka yere giden 8 hane vardır(%8), Sayımı yapılan 183 haneden hanedeki kişi sayısı 4 ve aşağı olanların sayısı 94 hanedir. Bu da % 51 karşılığıdır. Hanedeki kişi sayısı 5 ve beşten yukarıda olan hane sayısı 89 hanedir. Sayımı yapılan 858 kişiden 804 kişisi Bayındır doğumludur ( %93.71). 7 kişinin doğum yeri Akseki'dir (%0.82), 11 kişinin doğum yeri Alaiye (Alanya) (%1.28), 3 kişinin doğum yeri Konya -Beyşehir (%035), 7 kişinin doğum yeri bugün Yunanistan sınırları içinde kalan Florina ((%0.82), 3 kişinin doğum yeri Gediz (% 0.35), 5 kişi bugün Bulgaristan sınırları içersinde kalan Kızanlıkt'a (% 0.58), 2 kişi Ödemiş (% 0.23), 8 kişi sandıklı (% 0.93), 1 kişi bugün Bulgaristan sınırları içende kalan Şumnu (% 0.12), 2 kişi Tavas (% 0.23), 2 kişi Torbalı (% 0.23), 3 kişi bugün Bulgaristan sınırları içinde kalan Yeni Zağra (% 0.35) doğumludur.. 858 kişiden 423 kişisi erkek (% 49), 435 kişisi ise kadındır (% 51) . Sayımdaki 858 kişiden 371 kişisi Evli ( %43), 60 kişi dul ( % 7 ), 427 Kişisi ise bekârdır (% 50).
Özet (Çeviri)
Last Ottaman census in 1320 was made in the villages of Baymdir districts. The census in Finnli village was made on June 18 ,1320. According to the population census results 758 people in 183 households have been identified. Total of 181 households from the 1320 Census, 73 of them (%4) these daysa re a closed record. Open ones are 110 households(%60).( %8) Eight of close records transfer to some other places. From the 183 counted households, 94 of them have four or less people. It is equal to %51. The households which have five or more people is 89.The results of the census of the 858 people, 804 people are born in Baymdir ( 93.71%).7 people's birthplace is Akseki(%0.82),l 1 people's place of birth is Alaiye(Alanya)(1.28%),3 people's place of birth is Konya-Bey§ehir(0,35%),7 people's place of birth is Gediz (0,35%),5 people's place of birth is Kizanlik which is remaining within the borders of Bulgaria (%0,58),2 people's place of birh is Odemi§(%0,23),8 people's place of birth is Sandikh(0,93%),l other person's place of birth is §umnu which is within the borders of Bulgaria today (0.12%),2 people's place of birth is Tavas (%0,23),2 people's place of birth is Torbali .3 people's birth place is within the borders of Bulgaria today. From the census of 858 people, 423 of them are men (%49) ,435 of them are women (%51) and 371 of them are married,(%43),60 of them are widow or widower (7%), and 427 of them are single (%50).