Optik tomografi sistemi için elektronik donanım ve yazılımın tasarımı ve yapımı
Design and implementation of electronics hardware and software for optic tomography system
- Tez No: 242273
- Danışmanlar: DOÇ. DR. MURAT CANPOLAT
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Biyofizik, Biophysics
- Anahtar Kelimeler: Optic tomography system, electronics hardware and software
- Yıl: 2009
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Akdeniz Üniversitesi
- Enstitü: Sağlık Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Biyofizik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 81
Özet
Bu çalışmada optik tomografi sisteminin veri toplama kısmı için gerekli olan elektronik donanım ve yazılım tasarlanmıştır. Elektronik donanım 2 kısımdan oluşmaktadır. Bunlar fotodiyotların üzerinde bulunduğu fotodiyot elektronik kartı ve mikrodenetleyicinin üzerinde bulunduğu ana elektronik kartıdır. Bu kartların dışında sistemde optik anahtarlama devresi ve anahtarlama sistemi bulunmaktadır. Yazılım olarak mikrodenetleyicinin içerisinde C dilinde yazılmış ve derlenmiş gömülü hex kod bulunmaktadır. Sistemi kontrol etmek amacı ile kullanıcı ara yüzey programı Delphi kullanıldı.Anahtar Kelimeler : Optik tomografi sistemi, elektronik donanım ve yazılım.
Özet (Çeviri)
In this study, electronics hardware and software for optic tomography system has been designed and implemented. Hardware consists of 2 boards. One of them is photodiode array board and the other one is main controller board has a microcontroller on it. Embedded C code has been compiled and loaded to microcontroller. Main PC program is Delphi based program which is master for all system.