Sürekli akımlı zincirli askılı konveyörler ve bunların tasarım kriterlerinin incelenmesi
Overhead conveyors and studying the designing criteria of these conveyors
- Tez No: 244045
- Danışmanlar: PROF. MUSTAFA ALIŞVERİŞÇİ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
- Anahtar Kelimeler: Zincirli Askılı Konveyörler, Sürekli Akımlı Zincirli Askılı Konveyörlerin Tasarım Kriterleri, Askılı Konveyör, Chained Overhead Conveyors, Designing Criterias of Chained Overhead Conveyors, Overhead Conveyors
- Yıl: 2009
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Yıldız Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 125
Özet
Sürekli akımlı zincirli askılı konveyörler, sürekli iletim tekniği kullanılan işletmelerde seri üretim için önemli bir yere sahiptir. Tez araştırması içinde bu tip konveyörlerin konstrüksiyon yapılarına ve tasarım kriterlerinin incelenmesine ait çalışmalar yer almaktadır. İkinci bölümde, sürekli akımlı zincirli askılı konveyör sistemlerinin iletim tekniğindeki yeri ve önemi, avantaj ve dezavantajlarından ve kullanım yerlerinden bahsedilmiştir. Üçüncü bölümde, sürekli akımlı zincirli askılı konveyör sistemlerinde kullanılan elemanlar, teçhizatlar, bunların özellikleri ve seçim parametreleri ile işletme şartları detaylı bir şekilde incelenmiştir. Dördüncü bölümde, bu tip konveyörlerin tasarım kriterleri detaylı biçimde incelenmiştir. Ayrıca bu bölümde bir adet örnek uygulama gösterilmiştir. Son bölümde ise kısa olarak tez çalışması ile ilgili sonuçlara değinilmiştir.
Özet (Çeviri)
The position of chained overhead conveyors is important for serial production in enterprises in which continual conduction technique is used.. In this thesis, there are researches on structure of overhead conveyor system and designing criterias of these conveyors. In second section, the position, importance, advantages, disadvantages and usage places of overhead conveyors are mentioned. In third section, equipments and accessories used for overhead conveyor system, their properties, selection parameters and operating conditions are analysed in detail. In fourth section, the designing criteria of these conveyors is studied overall. Moreover, in this section, an example application is showned. In the final section, the results of the thesis study are discussed briefly.