Grafiksel kullanıcı arayüzü yardımıyla görsel robotik araç kutusu tasarımı
Design of a visual robotic toolbox using graphical user interface
- Tez No: 258998
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. HÜSEYİN CANBOLAT
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Robotics Toolbox, GUI ile Programlama, Görsel Arayüz, Robotics Toolbox, Programming with GUI, Visual Interface
- Yıl: 2010
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Mersin Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 96
Özet
Bu çalışmada, komut tabanlı geliştirilmiş ücretsiz dağıtılan Robotics Toolbox.Version 7 April-2002 araç kutusu içerisinde yer alan tüm komutların, MATLAB editörü olmadan görsel ekranlar aracılığı işletilmesi amaçlanmıştır. Hazırlanan araç kutusu içerisinde Homojen Dönüşümler, Yörünge Türetimi, Kinematikler, Dinamikler adlı konu başlıkları yer almaktadır. Bu konu başlıklarına ait Robotics Toolbox komutları görselleştirilmiştir.Robotics Toolbox, komutlarının gerektirdiği parametrelerin programa rahatça verilebilmesi amacıyla MATLAB'ın grafiksel kullanıcı arayüzü (GUI) kullanılmıştır. GUI ile geliştirilen ara yüz kullanıcıya gerekli parametrelerin her biri için bir alan ayırdığından kullanıcının komuttaki parametre sayısı ve hangi parametreler olduğu gibi bilgileri önceden ayarlamadan daha hızlı komut işleme ve sonuç almasına yardımcı olmaktadır.
Özet (Çeviri)
In this work, the commands of the Robotics Toolbox.Version 7 April 2002 are executed through the visual interface windows out of the standard MATLAB editor. The toolbox contains the Homogeneous Transforms, Trajectory Generation, Kinematics, Dynamics main menu items. The commands under these main menus are transferred to the prepared visual toolbox.The MATLAB Graphical User Interface (GUI) is utilized to enter the parameters and the arguments of the Robotics Toolbox commands. The developed interfaces supply an area for each of the parameters and arguments of the commands. Therefore, the user is not required to know the exact number of parameters and arguments for a given command. The execution of the commands are faster thanks to this feature of the developed visual interface