Uzundere ve çevresinin tıbbi aromatik bitkileri
The medical and commercial plants existed in uzundere woodland district
- Tez No: 259499
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. FUNDA ERŞEN BAK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Ormancılık ve Orman Mühendisliği, Forestry and Forest Engineering
- Anahtar Kelimeler: Uzundere ve çevresi, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler, Uzundere, medical plants and commercial plants
- Yıl: 2009
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Artvin Çoruh Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Orman Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 108
Özet
Araştırma alanında daha önce yapılan flora çalışmaları ile saptanan 655 bitki taksonundan, Uzundere ve çevresinde doğal olarak yetişen ve halk arasında farklı amaçlarla kullanılan bitkilerle yine araştırma sahasında yetişen özellikle tıbbi değeri olan ancak halk tarafından tanınmayan veya tanındığı halde kullanılmayan 49 bitki taksonu ile ilgili bilgiler açıklanmıştır. Uzundere ve çevresinde yayılış gösteren, tıbbi ve aromatik bitkilerin, kullanım amaçları, ihtiva ettikleri etkili maddeler ve bilinen yaygın yöresel adları verilmiştir.
Özet (Çeviri)
The goals of this study are to determine plant taxa with medical and aromatic value and that are used by local people for those purposes existed in Uzundere and its environs among 655 vascular plant taxa determined in Erzurum and its environs before. Medical and aromatic uses, active compounds and local and common Turkish names of those medical and aromatic plants distributed in Uzundere area are presented.