Reklamlarda korku çekiciliğinin kullanılması
Using fear appeals in advertising
- Tez No: 263351
- Danışmanlar: PROF. DR. ALİ ATIF BİR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Reklamcılık, Advertising
- Anahtar Kelimeler: Korku çekiciliği, sigorta reklamları, korku çekiciliği modelleri, Fear appeal, insurance ads, fear appeal models
- Yıl: 2009
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İletişim Bilimleri Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 102
Özet
Bu araştırmada, Türkiye'de 2007 ve 2008 yılında ulusal dergi ve gazetelerde yayınlanan, sigorta reklamları incelenerek korku çekiciliğinin, Türkiye'deki durumunun saptanması amaçlanmıştır. Araştırmada Türkiye'deki ulusal dergi ve gazetelerde 2007 ve 2008 yayınlanan 200 sigorta reklamı örneklem olarak seçilmiştir. Bir kodlama cetveli geliştirilerek, sigorta reklamlarında kullanılan ortak korku ifadeleri, sigorta türleri, reklamda tehdit ve çözümün durumu, korku seviyesi ve reklamda kullanılan mesaj türü, renk gibi öğeler açısından içerik analizine tabi tutulmuştur.
Özet (Çeviri)
This thesis researches the use of fear appeal in insurance adverts published in Turkey's national newspapers and magazines in 2007 and 2008. In this study, 200 printed ads of various insurance companies, published in Turkey's national newspapers and magazines in 2007 and 2008, were used as a sample. By developing a coding sheet, focusing on such components of an ad as fear expresions (verbal and non-verbal), types of an insurance, threat and suggested solution, level of fear, the color and the message used, the content analysis was applied to the ads in the sample.