Synthesis and modeling of nano-sized titania in reverse micelle systems
Ters misel sistemlerinde nano boyutta TiO2 üretimi ve modellenmesi
- Tez No: 266051
- Danışmanlar: PROF. DR. ŞERİFE Ş. HELVACI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Kimya Mühendisliği, Chemical Engineering
- Anahtar Kelimeler: Titanyum dioksit, nano taneler, tane boyut dağılımı, tane iletimi, mikro-emülsiyon, ısıl hidroliz, Titanium dioxide, nanoparticles, particle size distribution, particle transport, microemulsion, thermal hydrolysis
- Yıl: 2010
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Ege Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Kimya Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 127
Özet
Bu tezde birleştirilmiş mikro emülsiyon ve ısıl hidroliz yöntemi ile nano boyutta TiO2 üretimi deneysel olarak ve modeller ile çalışılmıştır.Nano boyutta TiO2 üretimi için birçok yöntem mevcuttur. Bu nano tanelerin kristal yapısı ve boyut dağılımı ticari uygulamalarda önemlidir.Nano taneler daha önce çalışılmış reaksiyon koşullarının yardımı ile deneysel olarak üretilmiş ve tane dağılımları, yapıları DLS, SEM ve XRD kullanılarak belirlenmiştir. Diğer yandan tane dağılım modelleri Brownian hareketi, çekirdeklenme, büyüme, yok olma ve koagülasyon gibi birçok parça iletim mekanizması dikkate alınarak araştırılmıştır. Deneysel olarak belirlenmiş tane dağılımını doğrulamak için yeni bir model geliştirilmiş ve nümerik çözüm teknikleri ile çözülmüştür.
Özet (Çeviri)
In this thesis, production of TiO2 synthesized in combined microemulsion and thermal hydrolysis method has been studied experimentally and theoretically.There are several methods to produce the TiO2 naonoparticles. The crystal shape and size distribution of these nanoparticles are of importance in commercial applications.Nanoparticles were experimentally produced by the help of previously studied reaction conditions, and size distribution and shape of the particles were determined using DLS, SEM and XRD. On the other hand, particle size distribution models were investigated from literature by taking into account of several particle transport mechanism such as Brownian motion, nucleation, growth, break-up and coagulation. A new model, which will be used for the verification of experimentally determined particle size distribution, was developed and solved using numerical solution techniques.