Pan-bulanık integral
Fuzzy pan-integral
  1. Tez No: 266257
  2. Yazar: ONUR KAYNAR
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MEHMET ŞAHİN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Ölçüm, bulanık ölçüm, bulanık integral, Sugeno integral, Choguet integral, t-conorm integral, pan-toplam, pan-çarpım, Pan-bulanık integral, Measure, fuzzy measure, fuzzy integral, Sugeno integral, Choguet integral, t-conorm integral, pan-additive, pan-multiplication, pan-fuzzy integral
  7. Yıl: 2010
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gaziantep Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 70
Özet
Bu tezde, bulanık integral, pan-bulanık integral ve pan-bulanık integralin özellikleri incelenmiştir.İlk olarak bulanık küme kavramı ve bulanık kümeler üzerinde tanımlanan küme işlemleri verilmiştir. İkinci olarak bulanık ölçüm ve bulanık ölçüm çeşitleri ile ilgili temel tanım ve teoremler üzerinde durulmuştur. Daha sonra bulanık integral ve çeşitli bulanık integraller ile ilgili tanım, teorem ve özelliklere yer verilmiştir.Son olarak pan-bulanık integral ve özellikleri hakkında genel bilgiler verilip, pan-bulanık integral ile ilgili yapılan çalışmalar incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
In this thesis Fuzzy integral and the features of Pan-fuzzy integrals were studied.First of all fuzzy set concept and set processes which identified on fuzzy sets were introduced. Second, the fuzzy measure and fuzzy kind of measurement focuses on the basic definitions and theorems. Then fuzzy integral and fuzzy integrals with several definitions, theorems and features are given.Finally the pan-fuzzy integral and general information about its features were given and the studies about pan-fuzzy integral were searched.