Dedenindoruk tepe (Beypazarı?Ankara) florası
Flora of the dedenindoruk hill (Beypazari?Ankara)
- Tez No: 268902
- Danışmanlar: PROF. DR. MECİT VURAL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Biyoloji, Biology
- Anahtar Kelimeler: Flora, Dedenindoruk Tepe, jips, Beypazarı, Ankara, Flora, Dedenindoruk Hill, gypsum, Beypazari, AnkaraNumber of pages: 145
- Yıl: 2010
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Gazi Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 148
Özet
Araştırma, Ankara'nın kuzeybatısındaki Beypazarı ilçesine yaklaşık 6 km kala yer alan bölgede gerçekleştirilmiştir. Çalışma alanından Mart 2007?Ekim 2009 tarihleri arasında 1043 bitki örneği toplanmıştır. 52 familya ve 196 cinse ait, 316 tür ve türaltı takson tespit edilmiştir. Toplam 62 takson Türkiye için endemiktir. Endemizm oranı %19.6'dır. 73 adet takson A3 karesi için yeni kayıttır. Taksonların fitocoğrafik bölgelere göre dağılımı ise şöyledir: 102'si İran-Turan Elementi (%32,3 ); 24'ü Akdeniz Elementi (%7,59); 11'i Avrupa-Sibirya Elementi (%3,4); 179'u çok bölgeli ve bölgesi belirlenemeyen (%56,6) taksonlardır.Bilim Kodu: 203.1.017
Özet (Çeviri)
This investigation has been done on the region which is located on 6 km east of Beypazarı district northwest of Ankara. 1043 plant specimens were collected from the area during March 2007?October 2009. Identification of the specimens revealed the presence of 316 taxa belonging to 196 genera in 52 families. A total of 62 (19,6%) taxa are endemic to Turkey. 73 taxa are new records for A3 square. The distrubition ratios of the taxa into the phytogeographical regions are as follows: Irano-Turanian elements are 102 (32,3%); Mediterranean 19 (7,59%) and Euro?Siberian 11 (3,4%). Multiregional and others which their regions unclarified are 179 (56,6%).Science code: 203.1.017