Evaluation of the real estates of municipalities a case of İistanbul Metropolitan Municipality
Belediye gayrimenkullerinin değerlendirilmesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi örneği
  1. Tez No: 274335
  2. Yazar: SAMİ KILIÇ
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. EKREM TATOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ekonomi, Economics
  6. Anahtar Kelimeler: Tasınmaz, Belediye, Cografi Bilgi Sistemleri, Taşınmaz Değerlemesi, İstanbul, Real Estate, Municipality, Geographic Information System, Evaluation of Real Estate (Land Development), Istanbul
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Beykent Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 60
Özet
Bu Projede; belediye tasınmazlarının degerlendirilmesi, mevcut durumu, diger uygulamalar ve bu uygulamalar karsısındaki durumu ile teknolojik gelismelerden yararlanma derecesi irdelenmektedir. Kamu tasınmazlarının degerlendirilmesi, stanbul Büyüksehir Belediyesi tasınmazlarının kamu tasınmazları içindeki yapısı ve tasınmazlarla ilgili görevleri anlatılmaktadır. Ekonominin temel kaynaklarından olan tasınmazların kullanımı ve degerlemesi konusunda gelisen teknolojiden ve dünyadaki uygulamalardan yeterince faydalanılamadıgı ve bunun temel nedeni olarak Cografi Bilgi Sistemlerinin entegre kullanılmadıgı görüsü savunulmaktadır. Çalısma içerisinde mevcut degerlendirme prensipleri yanında stanbul Belediyesinin mevcut tasınmaz degerlendirmeleri de örneklerle ifade edilmektedir. Mevcut tasınmaz gelistirme projelerinden Londra ve Beyrut örnekleriyle birlikte İstanbul Büyüksehir Belediyesi tarafından Stewart International'a yaptırılan tasınmaz degerleme çalısmasının özeti ve degerlendirme önerileri yer almaktadır.
Özet (Çeviri)
In this project, we examine evaluation of real estate of municipality, situation of the present, other applications and position of these applications with level of utilization technological development. Evaluation of Public Real Estate, Structure of Istanbul Metropolitan Municipality Real Estates in Public sector and duties about real estates are being presented. We propose that it hasn?t utilized developed technology and applications in the world about using properties are main sources of economy and evaluation, because of not using integrated Geographic Information System. In addition to principles of evaluation of real estate, it is mentioned the methods of evaluation of Istanbul Municipality Real Estates with examples; then Suggestions and Land Development projects such as London, Beirut and Istanbul which it was prepared Stewart International by Istanbul Municipality.