Büyükkemikli-Küçükkuyu (Ege Denizi, Çanakkale-Türkiye) arasında üstinfralitoral zondaki Chlorophyta üyelerinin taksonomisi
Chlorophyta taxons in the upper infralitoral zone of the Büyükkemikli-Küçükkuyu (Ege Sea, Çanakkale-Türkiye)
  1. Tez No: 275863
  2. Yazar: SİBEL YENİCİ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. VEYSEL AYSEL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Chlorophyta, takson, alg, Ege Denizi, Türkiye, Chlorophyta, Taxon, Algae, Ege Sea, Türkiye
  7. Yıl: 2010
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Botanik Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 158
Özet
Bu tezde, Ege Denizi'nin Büyükkemikli-Küçükkuyu (Çanakkale, TÜRKİYE) arasındaki üst infralitoral zonda yayılış gösteren Chlorophyceae sınıflarına ait taksonların taksonomisi çalışılmıştır.Toplanan ve tayinleri gerçekleştirilen örnekler kendi suyunda %4'lük formaldehit içerikli homojen karışımda sabitlenerek herbaryumları yapılmıştır. Taksonların tayinleri çeşitli morfolojik ve anatomik özelliklerinden yararlanarak yapılmıştır. Bu karakteristik özellikler; kalınlık, boy, segmentlerin ölçümleri, hücrelerin dizilimi, basık yada yuvarlaklığı, tallusun organisazyonu epifitlik olanlarıdır.Bu çalışmada Chlorophyceae sınıfına ait 59 takson tayin edilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this thesis, the taxonomy of the taxa belonging the classis Chlorophyceae disturbed in the upper infralitoral zone between Büyükkemikli-Küçükkuyu (Çanakkale, Türkiye) has been investigated.Samles were fixed with %4 formalin solutionin jars and their herbariums were prepared. For species identification were used by mean of various morphological and anatomical features. These are; measurements of the thickness and lenght of thallus, measurement of segments, arrangement of cells, circular or compressed, organization of the thallus or epiphytic.59 taxa belonging to Chlorophyceae has been identified in this study.