Akdağmadeni'nin sosyo kültürel ve dini yapısı üzerine bir inceleme
It is an exemination on Akdağmadeni's social-culturel and religion structure
  1. Tez No: 279546
  2. Yazar: İSMAİL NEŞELİ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ALİ OSMAN KURT
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Din, Halk Bilimi (Folklor), Sosyoloji, Religion, Folklore, Sociology
  6. Anahtar Kelimeler: Akdağmadeni, türbe, örf ve âdet, dini inanış, kült, PapaEftim, Akdağmadeni, mausoleum, custom and tradition, religionbeliefs, cult, Papa Eftim
  7. Yıl: 2011
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Cumhuriyet Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Felsefe ve Din Bilimleri Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Dinler Tarihi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 268
Özet
Giriş bölümünde; araştırmanın konusu, alanı, sınırları, önemi ve yöntemiüzerinde durulmuştur. Yine bu bölümde Akdağmadeni'nin tarihi ve coğrafi durumuulaşılan kaynaklar ölçüsünde verilmeye çalışılmıştır. Akdağmadeni'nin demografikdurumu, ekonomik yapısı, eğitim-öğretim durumu giriş bölümünde ele alınmıştır.Son olarak giriş bölümünde Akdağmadeni'nin köyleri kısaca tanıtılmayaçalışılmıştır.Birinci bölümde; Akdağmadeni ve köylerindeki örf, adet ve inanışlar gözlemedayanılarak ortaya konulmuştur. Araştırma alanımızdaki yöresel ağız yine birincibölümde konu edinilmiştir.İkinci bölümde; Akdağmadeni ve çevresindeki tarihi ve dini ziyaret yerleriele alınmıştır.Üçüncü bölümde; Akdağmadeni'nde yaşamış Türk Ortodoks lideri PapaEftim'den bahsedilmiştir.Sonuç bölümünde de çalışmanın kısa bir değerlendirilmesi yapılmış ve aynızamanda çalışmadaki bazı yönlere dikkat çekilmiştir.
Özet (Çeviri)
This work is consist of one introduction, two chapters and onefinel chapter.In introduction part, we are dweelling upon the topic, field, the limits, importancemethots and the purpose of our thesis.We also tried to give information about historicval situation and geographicallocation of Akdağmadeni by using proper sources.In this part we tried to give information about demographing structure ofAkdağmadeni economic situation and itseducational degree. As a final, we tried tointroduce the villages of Akdağmadeni in this part.In first chater, we put out customs, beliefs and social structure of the peoplelive in villages and in Akdağmadeni by basing on our observations. In this part wealso mentioned about the accent of the people in this region.In secont chapter, we focused on historical and religios places inAkdağmadeni and its surroundings.In third chapter we are going to mention abaut the Turkish ? Orthodoxsleader Pope Eftim Who lived in Akdağmadeni.In final chapter, by making general evaluation of our work, some specific andsignificant points were mentioned.