Lineer olmayan bazı kısmi diferansiyel denklemlerin yeni Jakobi eliptik ve kompakton çözümleri
New exact Jacobi elliptic and compacton solutions of nonlinear some partial differantial equations
  1. Tez No: 284734
  2. Yazar: EDA FENDOĞLU
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MUSTAFA İNÇ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: KdV denklemi, Jakobi eliptik fonksiyon, Eliptik fonksiyon modülü, Kompakton ve soliton çözümleri, Drinfel'd-Sokolov (D(m, n)) denklemi, Lineer olmayan R(m, n) denklemi, Sine-cosine metodu, KdV equation, Jacobi elliptic functions, Elliptic function modulus, Compacton and soliton solution, Drinfel?d ? Sokolov D(m, n) equation, Non-linear R(m, Sine ? cosine method
  7. Yıl: 2011
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Fırat Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Uygulamalı Matematik Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 50
Özet
Bu çalışma dört bölümden oluşmaktadır.Birinci bölümde, diferansiyel denklemlerle ilgili temel tanımlara yer verilmiştir.İkinci bölümde genelleştirilmiş KdV denklemi, soliton ve soliton etkileşiminin tarihçesi ve kompaktonlar hakkında bilgi verilmiştir.Üçüncü ve dördüncü bölümlerde ise tezimizin asıl kısmını oluşturan lineer olmayan Drinfel'd-Sokolov (D(m,n)) denklemi ve lineer olmayan R(m,n) denkleminin Jakobi eliptik fonksiyonlar yardımı ile yeni çözümleri elde edilmiştir.
Özet (Çeviri)
New Exact Jacobi Elliptic and Compacton Solutions of Nonlinear Some Partial Differantial EquationsThis thesis consists of four chapters.In the first chapter, provides fundamental definitions related to differential equations.In the second chapter, we give the generalized KdV equations, soliton and soliton interaction history and compacton.In the third and fourth chapter, produced new solutions by the help of fundamental part of thesis Non-linear Drinfel?d-Sokolov (D(m,n)) equation and Non-linear R(m,n) equation?s Jakobi elliptic function.