Johannes Brahms'ın piyanolu dörtlülerinde viyolanın kullanımı
Using of viola in Johannes Brahms's quartets with piano
- Tez No: 285905
 - Danışmanlar: PROF. ÇİĞDEM İYİCİL
 - Tez Türü: Sanatta Yeterlik
 - Konular: Müzik, Music
 - Anahtar Kelimeler: Johannes Brahms, Piyano, Dörtlü, Viyola, Oda Müziği
 - Yıl: 2010
 - Dil: Türkçe
 - Üniversite: Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi
 - Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
 - Ana Bilim Dalı: Müzik Bilimleri Bölümü
 - Bilim Dalı: Müzik Ana Bilim Dalı
 - Sayfa Sayısı: 298
Özet
Bu çalışma, henüz hayatta olduğu yıllarda bile kendisine ?geleceğin bestecisi? olarak bakılmış, romantik dönemin son bestecisi Johannes Brahms'ın piyanolu dörtlülerinde yer alan viyolanın konumu üzerinedir. Johannes Brahms, üstün yeteneği ve mükemmeliyetçi kişiliğini piyanolu dörtlülerinde de tam anlamıyla ortaya koymuştur. Bu çalışmada, oda müziği eserleri arasında çok önemli yeri olan Op.25, Op.26 ve Op.60 piyanolu dörtlüleri ve bu dörtlülerdeki viyolanın konumu detaylı bir biçimde incelenmiştir.Projenin tamamı yazılı eleştirilere, araştırmalara, tarihi gerçeklere, Johannes Brahms'ın eserlerine ve bu eserlerin kayıtlarına dayanılarak hazırlanmıştır.
Özet (Çeviri)
This thesis aims to explain the role of viola in Johannes Brahms?quartets with piano. Even at his time, Brahms was considered as the ?composer of the future? and at the same time he was regarded as ?the last romantic composer?. He reflected all of his artistic qualities and his search for perfection in his piano quartets. In this study, his quartets with piano (Op.25, Op.26 and Op.60) are thoroughly examined, also emphasizing the role of viola.This study is based on historical facts, previously made researches, manuscripts and the recordings of the latter.Key words : Johannes Brahms, Piano, Kuartet, Viola, Chamber Music